Cheb: Víme jak se chovat v prostředí virtuálního světa?

25.11.2017 9:36

Na téma online prostředí se konal seminář určený pedagogům, sociálním pracovníkům a všem, kteří pracují s dětmi a mládeží.

Cheb: Víme jak se chovat v prostředí virtuálního světa?
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Město prostřednictví odboru sociálních věcí a zdravotnictví uspořádalo tematický seminář z oblasti tzv. virtuálního světa s názvem Online bezpečí. Pozvání na uspořádání semináře přijal specialista Policie ČR na vyšetřování kybernetické trestné činnosti Roman Kohout.

Bezmála osmdesát účastníků převážně z řad pedagogických pracovníků, výchovných poradců, metodiků prevence a pracovníků s dětmi a mládeží čekala čtyřhodinová přednáška o nástrahách internetového prostředí, které je pro mnohé z nás, a mladou generaci obzvlášť, již neodmyslitelnou součástí běžného života. Semináře se zúčastnila za vedení města místostarostka Gabriela Licková, v jejíž gesci jsou oblasti sociální i vedení městské policie.

„Z funkcí mě svěřených i z osobního zájmu jsem se zúčastnila velmi zajímavého semináře pana Kohouta, jehož publikaci „Bezpečnost online prostředí“ jsem měla možnost číst. Musím konstatovat, že jsem ani netušila, jak velkým problémem pro dnešní mladou generaci je svět počítačů a jaká rizika z toho vyplývají. Jen velmi ztěžka jsem si představovala, co se skrývá pod pojmy kyberšikana, kybergrooming, sexting, kyberstalking a jim podobným názvům ze světa internetu, facebooku a jiných sociálních sítí. Jsem generace, kterou toto „šílenství“ poznamenalo jen okrajově. Ale po dnešní přednášce si plně uvědomuji nástrahy a dopady na mladé lidi, kteří jsou již od útlého věku ve vleku virtuálního světa. Proto plně podporuji takovou osvětu z řad odborníků a apeluji na nás rodiče, pedagogy, pracovníky s mládeží, abychom se snažili své děti informovat a mnohdy i ochránit před negativními vlivy tohoto moderního média,“ uvedla místostarostka Licková.

Více informací lze získat na: http://www.internetembezpecne.cz/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…