Cheb: Výroba třetí tabulky s SPZ bude brzy možná

27.08.2011 13:35

Zadní značku je dosud nutno odejmout z vozu a umístit na nosič kol. Po odejmutí nosiče se značka vrací zpět na vůz.

Cheb: Výroba třetí tabulky s SPZ bude brzy možná
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Majitelům vozů, kteří neúspěšně oslovují úřady s žádostí o vydání třetí státní poznávací značky (SPZ), když jí potřebují označit tažné zařízení např. s držákem na kola, se ´blýská na časy´. Dosud totiž musejí stávající zadní SPZ vyjímat, umisťovat na nosič kol a po jeho demontáži vracet zpět na vozidlo, což se má do budoucna změnit.

Podle informací z odboru silničního hospodářství a dopravy chebské radnice se už počítá s variantou přidělování tří registračních značek, a to nejen na zmíněné nosiče, nástavby, ale např. i pro případ ztráty jedné značky.

„Chápeme, že stávající přendávání zadní tabulky s registrační značkou není praktické, proto bude změněno a bude umožněna výroba třetí tabulky registrační značky pro nosiče jízdních kol," sděluje Lenka Wasyliw z Ministerstva dopravy ČR. „Dosavadní právní úprava to však ještě neumožňuje. Předpokládáme, že koncem roku 2011 by mohla vyjít příslušná novela."

Současnou situaci řeší někteří řidiči i ´samovýrobou´ třetí SPZ. Tím se však v případě, že narazí na nekompromisní orgán dohlížející na bezpečnost a plynulost silničního provozu, vystavují nebezpečí postihu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…