Cheb: Zákon o loteriích přitvrdí

21.02.2016 15:52

Zástupci měst a obcí se sešli k tématu regulace loterií a jiných podobných her. Nový zákon se chystá již na příští rok.

Cheb: Zákon o loteriích přitvrdí
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Další společné setkání starostů měst a obcí České republiky se uskutečnilo na základě pozvání místostarostky města Cheb Mgr. Daniely Seifertové.

Zástupci společnosti European Data Project s.r.o. informovali o připravovaném zákonu o hazardních hrách a opatřeních s tím spojených.

„Připravený materiál přesně vymezuje pojmy herna, kasino, technické hry, upravuje odvody z loterií a jiných podobných her, navrhuje úpravu daně z hazardu a především počítá s opatřeními, která bude muset provozovatel zavést při svém podnikání,“ shrnul v závěru MUDr. Martin Dobčák z European Data Project s.r.o.

Do programu setkání byla zařazena i návštěva nově otevřeného Retromusea, kde se komentované prohlídky ujal ředitel chebské galerie Mgr. Marcel Fišer. Účastníci si měli možnost prohlédnout město a navštívili také areál Krajinky.

Účinnost všech předpisů se předpokládá od 1. 1. 2017, některá ustanovení zákona budou účinná dnem vyhlášení ve sbírce zákonů (předpoklad červen 2016).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

10:29 Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

V úterý 14. května se na dopravním hřišti Lipová sešli žáci škol mikroregionu Hustopečsko, kteří se …