Cheb navštívila delegace z Vietnamu

01.06.2017 19:46

Chebskou radnici v úterý navštívila vietnamská delegace z partnerského města a stejnojmenné provincie Bac Ninh.

Cheb navštívila delegace z Vietnamu
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Chebskou radnici v úterý navštívila vietnamská delegace z partnerského města a stejnojmenné provincie Bac Ninh. V obřadní síni ji slavnostně přijali starosta města Antonín Jalovec společně s místostarosty Zdeňkem Hrkalem a Gabrielou Lickovou a tajemníkem radnice Václavem Sýkorou. „Aby partnerství obou měst, uzavřené v roce 2015, bylo funkční, je potřeba ho naplnit konkrétním obsahem. Na včerejším setkání zazněly návrhy, kterých oblastí by se spolupráce mohla týkat. Mohlo by jít například o kulturní výměny nebo výměnné pobyty dětí a studentů. Vietnamským partnerům jsme nabídli, že by se některý z jejich souborů mohl zúčastnit našeho tradičního festivalu FIJO, případně vystoupit v rámci kulturního programu vánočních trhů. Zájem je i o investice českých podnikatelů ve Vietnamu. Vietnamská delegace proto přivítala, že byl na setkání přítomen i zástupce Krajské hospodářské komory,“ uvedl starosta Antonín Jalovec.

Město Bac Ninh, které je centrem stejnojmenné provincie, má přes 300 tisíc obyvatel a leží 30 kilometrů severně od Hanoje. Město má bohatou kulturní tradici, zároveň je centrem obchodu a služeb. Žije v něm přibližně 5 tisíc cizinců. Jedná se především o experty firem, které v poslední době v provincii ve velkém investují. Cheb je přitom prvním zahraničním partnerem města Bac Ninh.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…