Chebští strážníci přestali používat ´botičky´

01.04.2015 10:43

Neznamená to však, že by městská policie přestala dopravní přestupky řešit. ´Hříšníci´ najdou za stěračem předvolánku

Chebští strážníci přestali používat ´botičky´
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Máte pocit, že jste již nějakou dobu v ulicích Chebu neviděli nesprávně parkující automobil s nasazenou tzv. botičkou? Pak se nepletete. Strážníci Městské policie Cheb přestali totiž tento technický prostředek k zabránění odjezdu vozidla, jak se botička oficiálně nazývá, používat. „Chceme ukázat, že městská policie si dokáže plnit povinnosti dané jí zákonem i bez neoblíbených a částí veřejnosti kritizovaných botiček. Doufáme, že tento krok bude obyvateli i návštěvníky našeho města vnímán pozitivně. V žádném případě to však neznamená, že bychom dopravní přestupky přestali řešit. V případě, že zjistíme nesprávně parkující vozidlo, dochází k vypsání předvolání pro nepřítomného pachatele přestupku, který je vyzván, aby se dostavil na úřadovnu městské policie k podání vysvětlení,“ uvedl zástupce ředitele Městské policie Cheb Pavel Cheníček.

Velmi častým prohřeškem, který musí strážníci v oblasti dopravy řešit, je například nepoužívání parkovacího kotouče (či jinak hodin) na místech, kde je to dopravním značením přikázáno. Jedná se zejména o část ulice 26. dubna mezi kruhovým objezdem a křižovatkou s Dlouhou. „Parkování na omezenou dobu s použitím parkovacího kotouče zde není stanoveno samoúčelně. V této části ulice se nachází jedna z budov městského úřadu, řada lékařských ordinací, banka i další instituce.

Nezodpovědní řidiči, kteří zde v rozporu s předpisy parkují delší dobu, než je povoleno, blokují místa těm, kteří si potřebují něco vyřídit nebo navštívit lékaře,“ dodal Pavel Cheníček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…