Chomutov: Do prvních tříd letos nastoupilo 442 žáčků

05.09.2019 16:30

Do chomutovských základních škol nastoupilo 442 prvňáčků. V tomto školním roce tedy bude v lavicích prvních tříd sedět o sedmdesát čtyři dětí méně než v loňském roce.

Chomutov: Do prvních tříd letos nastoupilo 442 žáčků
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

„Všem prvňáčkům přeji úspěšný start do jejich nové životní etapy, příjemné seznamování se spolužáky i pedagogy a také spoustu zábavy. Především ale, aby objevovali svět kolem sebe, byli zvídaví a toužili po nových znalostech a zkušenostech,“ řekl Märc, který prvňáčky osobně přivítal v základní škole Zahradní.

Všichni chomutovští prvňáčci byli městem obdarováni pamětním listem, velkými deskami a sešity, do kterých si mohou zkoušet psát svá první písmenka. Na děti ale čekaly také zmodernizované učebny nebo toalety. Všechny základní školy v Chomutově totiž prošly velkou rekonstrukcí v celkové hodnotě sto milionů korun. „Základní škola Akademika Heyrovského se navíc může jako jedna z mála v celé republice pyšnit učebnou s integrovaným televizním studiem. To žákům umožní např. vysílání školního zpravodajství, zajištění živých přenosů nebo pořádání workshopů pro mladší kamarády,“ prozradil náměstek primátora David Dinda, který vítal prvňáčky právě v základní škole Akademika Heyrovského.

Do prvních ročníků nastoupily děti i ve speciálních školách 17. listopadu a Palachova, kde jich přibylo patnáct. Pro školní rok 2019/2020 tedy nastoupilo celkem 457 prvňáčků, přičemž nejpočetnější první ročník má se svými dvaašedesáti žáky základní škola Březenecká. Běžné základní školy v Chomutově navštěvuje 4 597 žáků a speciální školy potom 221 žáků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…