Chomutov: Do prvních tříd letos nastoupilo 442 žáčků

05.09.2019 16:30

Do chomutovských základních škol nastoupilo 442 prvňáčků. V tomto školním roce tedy bude v lavicích prvních tříd sedět o sedmdesát čtyři dětí méně než v loňském roce.

Chomutov: Do prvních tříd letos nastoupilo 442 žáčků
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

„Všem prvňáčkům přeji úspěšný start do jejich nové životní etapy, příjemné seznamování se spolužáky i pedagogy a také spoustu zábavy. Především ale, aby objevovali svět kolem sebe, byli zvídaví a toužili po nových znalostech a zkušenostech,“ řekl Märc, který prvňáčky osobně přivítal v základní škole Zahradní.

Všichni chomutovští prvňáčci byli městem obdarováni pamětním listem, velkými deskami a sešity, do kterých si mohou zkoušet psát svá první písmenka. Na děti ale čekaly také zmodernizované učebny nebo toalety. Všechny základní školy v Chomutově totiž prošly velkou rekonstrukcí v celkové hodnotě sto milionů korun. „Základní škola Akademika Heyrovského se navíc může jako jedna z mála v celé republice pyšnit učebnou s integrovaným televizním studiem. To žákům umožní např. vysílání školního zpravodajství, zajištění živých přenosů nebo pořádání workshopů pro mladší kamarády,“ prozradil náměstek primátora David Dinda, který vítal prvňáčky právě v základní škole Akademika Heyrovského.

Do prvních ročníků nastoupily děti i ve speciálních školách 17. listopadu a Palachova, kde jich přibylo patnáct. Pro školní rok 2019/2020 tedy nastoupilo celkem 457 prvňáčků, přičemž nejpočetnější první ročník má se svými dvaašedesáti žáky základní škola Březenecká. Běžné základní školy v Chomutově navštěvuje 4 597 žáků a speciální školy potom 221 žáků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.