Chomutov: Kino Svět zahájí svůj provoz velkolepě, startuje soutěž o vstupenky

28.08.2011 6:29

Chomutované dostanou v září další neobvyklý dárek. Po novém zimním stadionu si na své přijdou příznivci kultury.

Chomutov: Kino Svět zahájí svůj provoz velkolepě, startuje soutěž o vstupenky
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Slavnostně se bude otevírat kulturně společenské centrum se dvěma kinosály, klubovnami a zkušebnami pro zájmové spolky. „Pod pojmem dobré kino si filmoví fanoušci představují především kvalitní obraz a zvuk, pohodlné sezení a brzké nasazení filmů po jejich premiéře. V novém Kině Svět je pro ně tohle všechno připraveno a ještě něco navíc," láká diváky primátor města Jan Mareš. Kino Svět otevře své brány v sobotu 24. září. Na tento den se připravuje program pro všechny věkové kategorie.

Přípravy jsou v plném proudu, v těchto dnech se ladí podrobný program celého výjimečného dne. Kulturně společenské centrum bude provozovat společnost města KULTURA A SPORT CHOMUTOV. „Diváci se mohou těšit na promítání pohádky, rodinného filmu, koncertu, výstavu a besedu s tvůrci filmu. Chybět nebude ani slavnostní křest a doprovodný program," přibližuje jednatelka společnosti Věra Flašková. Na přesný program, názvy filmů či jména filmové delegace si ještě budou muset filmoví fanoušci počkat. „Kdo uhodne název českého rodinného filmu, který bude mít letos v září premiéru, postoupí do slosování o vstupenky na promítání při otevření nového kina," vyhlašuje soutěž Flašková. Odpovědi lze zasílat od 29. srpna do 2. září na email asistent@kultura-sport.cz .

V kulturně společenském centru jsou dva komfortní kinosály s kapacitou 225 a 120 míst. Samozřejmostí jsou krásná pohodlná křesla s držáky na pití a dokonce i několik oblíbených dvojkřesel. Menší sál disponuje 2D technologií, ten větší nejmodernější 3D. „Použitá technologie nabídne divákům super kvalitní obraz a zároveň dovoluje zapsat kino do registru hollywoodských studií, díky čemuž se zde budou moci promítat filmy v den jejich premiéry," říká projektová manažerka Hana Nováková. Satelitní příjem 3D umožní sportovní a hudební přenosy z celého světa. Dominantu objektu tvoří foyer se schodištěm a malým barem. Dále jsou zde klubovny a zvukotěsné zkušebny pro zájmové spolky. „Moderní vzduchotechnika a bezbariérovost objektu je samozřejmostí," dodává Nováková. Název Kino Svět navrhli sami občané města a má původ v historii. Jmenovala se tak kinokavárna v Ruské ulici v centru.

Kulturně společenské centrum je další velkou dokončenou částí Integrovaného plánu rozvoje města, díky kterému v areálu bývalých kasáren na Zadních Vinohradech v období 3 let vzniká jedinečný komplex pro kulturu, sport a relaxaci. „Tento prostor, který již dosloužil armádě, bude vyhledávaným místem pro setkávání lidí a aktivní trávení volného času celých rodin. Areál vzniká především pro občany Chomutova, ale bude lákadlem i pro návštěvníky, takže velkou měrou zvýší atraktivitu města pro turisty," uzavírá primátor Mareš. V dubnu byl do provozu uveden zimní stadion i s tréninkovou halou. Nyní se bude otevírat kulturně společenské centrum, v létě příštího roku fotbalový a atletický letní stadion a poté i relaxační a oddychové centrum s bazénem a vodními atrakcemi. Součástí projektu je i revitalizace celého území a doplnění infrastruktury. Již nyní je k dispozici asi 300 nových parkovacích míst, po dokončení všech staveb přibude dalších 200.

Šárka Schőnová, tisková mluvčí statutárního města Chomutova

Další zprávy z Chomutova čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Chomutov-mesto.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…