Chomutov: Navrhněte významné osobnosti na Cenu Jiřího Popela z Lobkovic

25.02.2022 20:33 | Tisková zpráva

Občané Chomutova mají opět po roce příležitost nominovat na Cenu Jiřího Popela z Lobkovic žijící i již nežijící osobnost, která se zasloužila o šíření dobrého jména města nebo svojí činností pozitivně ovlivnila veřejný život v Chomutově.

Chomutov: Navrhněte významné osobnosti na Cenu Jiřího Popela z Lobkovic
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Cena Jiřího Popela z Lobkovic se uděluje již 16 let a nositeli je už 56 významných osobností. Jejich řady může rozšířit kandidát, kterého mohou lidé nominovat do konce dubna. Přínos nominovaných může být v rozličných oblastech veřejného života. „Cena je určena výjimečným lidem, jež dokáží dávat společnosti něco navíc ve svém oboru nebo v zájmové činnosti,“ vysvětluje náměstek primátora města David Dinda.

Z navrhovaných kandidátů vybírá rada města. Návrhy musí obsahovat odůvodnění, proč by daná osoba měla být oceněna, a její životopis. „Je možné připojit další významné a podporující dokumenty, jako je třeba výčet činností či zásluh, publikační přehled nebo novinové články o činech či zásluhách,“ doplňuje náměstek Dinda. K návrhu musí být připojen i kontakt navrhovatele a v případě nežijící osobnosti i kontakt na její nejbližší příbuzné.

Návrh lze podat online na webu ZDE (tam je umístěn i přehled všech dosavadních držitelů Ceny Jiřího Popela z Lobkovic), zaslat jej elektronicky na e-mail s.skubova@chomutov-mesto.cz, případně ho zaslat na adresu: Statutární město Chomutov, Odbor vnějších vztahů, Silvie Škubová, Zborovská 4602, 430 28 Chomutov. Obálka by měla být označena slovy NOMINACE JPL.

Cena nese jméno nejznámější chomutovské historické osobnosti Království českého. Jiří Popel z Lobkovic byl významný český šlechtic, nejvyšší hofmistr a především majitel města Chomutova a zakladatel zdejší jezuitské koleje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…