Chomutov: Nový způsob značení komplexního blokového čištění města

29.03.2019 10:51

Řidiči v našem městě byli dosud na plánované komplexní čištění komunikací upozorňováni klasickou zákazovou značkou (zákaz stání s vyznačením dne a data). Od letošního roku budou Technické služby města Chomutova místo konkrétních ulic označovat celé zóny. Nebude tedy označena každá komunikace zvlášť, ale několik silnic bude vždy sdruženo pod jednu zónu, která bude mít označený začátek a konec zónovou značkou.

Chomutov: Nový způsob značení komplexního blokového čištění města
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

„Nový způsob značení bude pro obyvatele přehlednější, bude označený začátek a konec zóny, která se bude čistit, a v celém tomto úseku bude tedy v dané době zakázáno parkování,“ uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek. Komplexní blokové čištění na území města Chomutova bude probíhat ve dvou etapách, a to v období od 26. března do 27. června a od 1. srpna do 31. října. Označení zón ponese nejen datum plánovaného čištění, ale i jeho trvání. „Tam, kde nebude možné označit určitou zónu, ponecháme stávající značení jednotlivých ulic,“ doplnil mistr svozu odpadů Jaroslav Dolník.

Blokové čištění zajišťuje zhruba dvanáct pracovníků, těm v práci pomáhají dva silniční a dva chodníkové samosběry, dva kropicí vozy, náklaďáky pro odvoz odpadů a odtahový vůz v případě, když úklidu brání zaparkovaná auta. V zónách, kde bude probíhat čištění, umístí technické služby i velkoobjemový kontejner. Harmonogram čištění i rozmístění kontejnerů pro rok 2019 naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…