Chomutov se připojí k vyspělým evropským městům, dvanáct míst osadí eurozámkem

03.06.2019 11:30

Město Chomutov se může nově pyšnit více než desítkou míst osazených eurozámkem. Ten umožňuje důstojnou dostupnost sociálních a technických zařízení, jako jsou např. výtahy, svislé a schodišťové plošiny nebo veřejné toalety.

Chomutov se připojí k vyspělým evropským městům, dvanáct míst osadí eurozámkem
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

„Euroklíč, který umožní snadné používání těchto zařízení, může zdarma získat každý držitel průkazů TP, ZTP a ZTP/P, držitel WC karty, diabetik, stomik, onkologický pacient, člověk trpící roztroušenou sklerózou, Parkinsonovou chorobou nebo nespecifickými střevními a močovými dysfunkcemi,“ přiblížil náměstek primátora města Chomutova Milan Märc.

V Chomutově budou k dispozici veřejné toalety opatřené eurozámkem od 1. června 2019 a to na následujících místech:

  • Magistrát statutárního města Chomutova, Zborovská 4602, 430 28 Chomutov,
  • Rocknet aréna - zimní stadion, Mostecká 5773, 430 01 Chomutov,
  • Kamencové jezero, Tomáše ze Štítného 5971, 430 01 Chomutov (Recepce a Solárium),
  • Hypermarket Globus Chomutov, Černovická 5430, 430 03 Chomutov,
  • OC Chomutovka, ul. Dr. Farského 4732, 430 02 Chomutov,
  • OC Central Chomutov, Žižkovo nám. 5762, 430 01 Chomutov,
  • Zoopark Chomutov, Přemyslova 259, 430 01 Chomutov.

„Zmíněné cílové skupiny potřebují ke své hygieně vybavené a dostatečně čisté prostředí, čehož lze u běžných veřejných toalet velmi těžko docílit. Proto jsme pro vybrané toalety zvolili eurozámek, který lidem zajistí nejen čisté prostředí, ale také soukromí,“ upřesňuje Milan Märc s tím, že eurozámek taktéž brání zneužívání WC nežádoucími skupinami lidi, jako jsou vandalové nebo narkomani.

Euroklíč je již k dostání na Odboru sociálních věcí v kanceláři č. 126 na Magistrátu statutárního města Chomutova a pro jeho získání je nutné předložit občanský průkaz a průkaz TP, ZTP, ZTP/P či WC kartu, případně umožnit nahlédnutí do lékařské zprávy, která dokládá výše uvedené onemocnění. . Žadatel rovněž musí mít trvalý pobyt v Chomutově nebo v obcích spadajících do městského obvodu Chomutov.

Euroklíč je navíc možné použít v řadě evropských zemí, v České republice je již osazeno více než 1 500 eurozámků. „Jsem moc rád, že jsme se touto aktivitou přidali k vyspělým evropským městům, a že tak  občanům i návštěvníkům našeho krásného města dopřejeme komfort, který si zaslouží. A to také díky všem zařízením, která se do projektu zapojila, a předvedla naprosto ukázkovou spolupráci mezi městem a soukromými subjekty. Věřím, že do budoucna budeme místa s využitím euroklíče dále rozšiřovat,“ doplnil náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…