Chomutovští žáci budou mít super moderní učebny

31.12.2017 18:27

Sto milionů korun bude v příštím roce investovat město Chomutov do škol. Na všech základních školách dle jejich požadavků vzniknou nové učebny jazyků, fyziky, chemie či nové dílny.

Chomutovští žáci budou mít super moderní učebny
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

„Součástí projektu je také vybudování bezbariérových přístupů do škol a sociálních zařízení. Do budov budou zakoupeny schodolezy. Velká část prostředků bude směřovat do vysoké konektivity internetu, bezpečnosti dat a strukturované kabeláže,“ popisuje projekt náměstek primátora David Dinda.

Prvních jedenadvacet milionů korun město vynaloží na stavební úpravy v jednotlivých školách. „V současné době je vyhlášeno výběrové řízení na stavební práce, které bude ukončeno 12. ledna 2018. Stavební práce by měly začít nejpozději v dubnu příštího roku,“ dodává projektová manažerka Petra Brožíková.

Ve školách vznikne osm nových učeben jazyků a informačních technologií, tři učebny fyziky, dvě chemické laboratoře, dvě dílny, z nichž jedna bude vybavena modelovým obráběcím pracovištěm včetně speciální počítačové technologie (CNC), a jednoho multifunkčního televizního školního studia. „Ve školách bude také vybudováno šest školních poradenských pracovišť, která budou účinněji poskytovat odbornou podporu školám, žákům, pedagogům i rodičům,“ popisuje Brožíková.

Město zaplatí deset milionů

Projekt s názvem „Základní školy v Chomutově - rekonstrukce a modernizace učebny ve vazbě na klíčové kompetence“ si klade za cíl zvýšit kvalitu ve vzdělávání pro budoucí uplatnění na trhu práce v klíčových oblastech jako je komunikace v cizích jazycích, práce s digitálními technologiemi, přírodní vědy, technické a řemeslné obory.

Projekt č. CZ.06.2.67/0.0/0.0/16_063/0004160 město vyjde na 10 milionů korun, zbývajících 90 milionů poskytne Integrovaný regionální operační program v rámci výzvy 47. Infrastruktura do základních škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…