Chrudim: Dokud se zpívá aneb Zážitkové odpoledne nejen pro seniory

26.08.2022 11:28 | Tisková zpráva

Pokud si rádi poslechnete známé lidové písničky, naladíte náladu na cimbál, přijdete podpořit chrudimský Retro-Band, či máte rádi písničky skupiny ABBA, je tato akce připravena právě pro vás. Středa 7. září od 13 do 19 hodin, Klášterní zahrady (při nepřízni počasí ve Fibichově sálu Muzea, Široká ul. čp. 85).

Chrudim: Dokud se zpívá aneb Zážitkové odpoledne nejen pro seniory
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Zdravé město Chrudim, Chrudimská beseda a Centrum sociálních služeb a pomoci Chrudim pro vás připravily na středu 7. září od 13 do 19 hodin pestrý program, který je určen nejen pro seniory. V případě pěkného počasí akce proběhne v Klášterních zahradách, v případě nepříznivého počasí bude přesunuta do Fibichova sálu v Muzeu Chrudim.

Těšit se můžete na Retro-Band Chrudim, cimbálovou muziku Řícmanica, country kapelu Klondike a ABBA revival. Tento den se budete moci nejen pobavit, ale také získat potřebné informace pro sebe nebo své blízké.
U Centra sociálních služeb a pomoci a Odboru sociálních věcí se dozvíte vše o poskytovatelích sociálních služeb ve městě a okolí, podpoře pečujících, připravena bude i ukázka kompenzačních pomůcek.
Ve stánku Ligy proti rakovině si budete moci prohlédnout expozici Každý svého zdraví strůjcem, která své návštěvníky seznámí se zdravým životním stylem, prevencí rakoviny, ale i ostatními civilizačními onemocněními. Činí tak jednoduchou, odlehčenou formou, texty doprovází i kreslený humor. Vedle výstavních panelů si budete moci vyzkoušet interaktivní hrátky pro děti i dospělé, navštívit informační stánek s publikacemi Ligy, které budou návštěvníkům zdarma k dispozici. Úspěšní luštitelé testů budou odměněni drobnými cenami.

Život zrakově postiženým chce usnadnit Tyfloservis, jenž nabízí sociální rehabilitaci lidem s těžkým zrakovým postižením, kteří chtějí žít v co největší míře samostatný a nezávislý život. Přijďte se k nim podívat, jak se např. naučit disponovat dovednostmi, které zrakově postiženým umožní samostatný pohyb v prostoru, péči o sebe, své blízké a o svou domácnost.

V rámci doprovodného programu bude zajištěna tvořivá dílna s Mama klubem Chrudim – malování na obličej pro děti, dětské hry, ukázky první pomoci s Českým červeným křížem Chrudim a u Střední školy zdravotnické a sociální Chrudim si budete moci nechat změřit krevní tlak a další tělesné hodnoty.

Vstup je zdarma. Zajištěno bude i občerstvení. Připraven bude zdarma také speciální autobusový svoz (ve dvojí variantě dle místa konání v závislosti na počasí) a po skončení také rozvoz v rámci Městské hromadné dopravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.