Chrudim: Ulice Na Kopanici je opět průchozí

03.06.2016 12:09

Ulice Na Kopanici je po zřízení zabezpečovacích opatření na rizikovém svahu opět otevřena. Úsek ulice mezi dvojicí propojovacích schodišť s ulicí Na Sádkách byl koncem dubna uzavřen na popud Stavebního úřadu, a to z důvodu možného ohrožení padajícím kamením.

Chrudim: Ulice Na Kopanici je opět průchozí
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Příčinou padání kamení je havarijní stav opěrné zdi na pozemku v soukromém vlastnictví, z níž přes navazující svažité pozemky padaly kameny na místní komunikaci v ulici Na Kopanici. Stavební úřad vyzval majitele pozemku ke zjednání nápravy, zároveň však z důvodu nebezpečí prodlení vyzval město Chrudim, jakožto vlastníka navazujících pozemků, k bezodkladnému provedení nutných zabezpečovacích prací.

Dotčený úsek ulice byl proto v průběhu prací znepřístupněn pomocí oplocení z pletiva. Zároveň byly osazeny informativní dopravní značky, a to i na přístupových bodech.

Projekční společnost PBK Chrudim navrhla jako nutné bezpečnostní opatření ocelové rámy s výdřevou z kulatiny v úrovni nad dolní opěrnou stěnou komunikace a dále vždy ve třetinách výšky svahu dva pásy ocelových záchytných lanových sítí zakotvených do stromů.

Zároveň proběhly další zabezpečovací práce jako odstranění porostu u opěrné zdi komunikace. Všechna tato opatření vyšla město spolu s přehrazením ulice a dopravním značením na 311 000 Kč vč. DPH a v režimu havárie je dle směrnice MěÚ Chrudim č. SM018, o veřejných zakázkách realizovala chrudimská firma A-Z PREZIP, a. s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…