Chrudim chystá výstavu ke 100 letům Československa

05.08.2018 10:41

Město Chrudim bude jedním z měst, které se připojí k oslavám 100. výročí vzniku Československa. Jedním z velkých projektů, který se připravuje, bude i výstava.

Chrudim chystá výstavu ke 100 letům Československa
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„To, že se k letošním oslavám připojíme, je samozřejmé. Plánujeme uskutečnit poměrně unikátní výstavu historie posledních sto let. Rozhodli jsme se přitom, že nebudeme připomínat významné republikové události, protože k tomu jsou povolanější jiné instituce nebo média, ale že ukážeme posledních sto let na historii Chrudimi,“ říká místostarosta města Jan Čechlovský.

Na začátku září by se tak v centru města Chrudim mělo objevit 26 stojanů, které ponesou celkem 104 dvoupanelů. Každý z nich bude ve velmi atraktivním a svěžím grafickém ztvárnění připomínat významné nebo zajímavé události ve městě za každý rok z období 1918–2018. Stojany nebudou soustředěny na jednom místě, ale budou tvořit „procházku historií“ v úseku od Muzea barokních soch, kde venkovní expozice začne, až do dolní části Široké ulice před objekty Muzea.

„Pro venkovní expozici jsme se rozhodli, aby byla přístupná co nejširší veřejnosti, která se o historii města zajímá. Navíc je zpracovávaný rozsah poměrně široký, takže bude možné se s jednotlivými roky v životě města seznamovat i postupně nebo se k nim vracet,“ doplňuje místostarosta Jan Čechlovský.

Venkovní expozice by měla být slavnostně otevřena v sobotu 8. září, kdy se v Chrudimi uskuteční tradiční Den otevřených dveří památek, a k dispozici obyvatelům i návštěvníkům města bude do soboty 27. října, kdy se v prostorách před a v Muzeu uskuteční lidová veselice a oslava samotného výročí 100 let vzniku samostatného Československa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.