Chrudim připravuje přímé napojení areálu sportovišť

08.02.2018 21:15

Město Chrudim připravuje přímé napojení areálu městských sportovišť z okružní komunikace Dr. Milady Horákové. Po zpracování studie a následně dokumentace k územnímu řízení na něj na konci loňského roku získalo územní rozhodnutí.

Chrudim připravuje přímé napojení areálu sportovišť
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Důvodem přípravy nového přímého sjezdu je jednoznačně dlouhodobě dopravně, urbanisticky i kapacitně neudržitelné stávající napojení sportovišť přes most v ulici Vrchlického,“ říká místostarosta města Chrudim Jan Čechlovský. Tímto napojením jsou totiž neúměrně zatěžovány nejen související ulice Vrchlického, V Průhonech a Svatopluka Čecha, ale i ulice Na Ostrově, která vede podél sídliště U Stadionu a je často využívána právě jako zkratka ke sportovním areálům.

Návrh, jehož autorem je chrudimský architekt Karel Thér, přináší řešení v podobě nového sjezdu ke sportovištím přímo z městského okruhu za využití již stávajících okružních křižovatek. Napojení je řešeno na principu pravých odbočení v rámci sjezdu i výjezdu. Nový sjezd a výjezd má být řešen po náspu, který je umístěn přibližně na úrovni zimního stadionu. Součástí řešení je i osvětlení komunikace včetně nasvícení přechodu pro chodce a odvodnění. Projekt neřeší parkovací místa, která by měla být řešena samostatně.

„Vzhledem k frekvenci využívání stávajících sportovišť a dopravnímu zatížení i bez ohledu na případné další větší investice v daném místě považujeme připravovaný sjezd jednoznačně za jednu z priorit,“ doplňuje místostarosta Jan Čechlovský. Přípravu a realizaci projektu doporučily vedení města jak komise sportovní, tak i komise stavební a podpořil je rovněž architekt města.

Náklady na realizaci připravované stavby jsou zatím odhadovány ve výši 10–15 milionů korun, jedná se však pouze o hrubý odhad na základě stávající dokumentace, který bude při dalším projektování upřesněn.

„Ze všech výše zmíněných důvodů chce město Chrudim co nejrychleji pokračovat ve zpracování dalších stupňů projektové dokumentace, získat stavební povolení a připravit celý projekt k samotné realizaci,“ dodává závěrem Jan Čechlovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…