Chrudim se letos opět připojila k Burze filantropie

13.08.2018 13:06

Rada města Chrudim na svém jednání dne 6. srpna 2018 posvětila příspěvky města neziskovým organizacím v rámci Burzy filantropie.

Chrudim se letos opět připojila k Burze filantropie
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Chrudim se do projektu Burzy filantropie v okrese Chrudim zapojila již potřetí. Burza filantropie je nástroj k podpoře neziskových organizací, které v jejím rámci prezentují své projekty a ucházejí se o podporu donátorů z řad podnikatelů a veřejné správy. V letošním ročníku se o podporu ucházelo celkem 10 projektů, finálového kola se potom účastnilo pět projektů neziskových organizací.

„Projekt Burzy filantropie je jeden z mála, ve kterém podporujeme i mimochrudimské spolky. Účastníme se ho však rádi, protože považujeme za důležité i přínosné, jakou práci si musí neziskové organizace dát s přípravou projektů samotných, ale také s jejich prezentací potenciálním donátorům,“ říká místostarosta města Miroslav Tejkl a dodává: „Nejvíc Chrudim podpořila tzv. divokou kartou chrudimský spolek Hurá Na Výlet!, který zejména pořádá výlety pro seniory, aby oslabil roli nátlakových nákupních akcí ve společnosti.“

Dále Chrudim menšími příspěvky podpořila i projekty organizací Boii, z. s. Nasavrky („Keltové“, nasavrcký Lughnasad), Centrum Jana XXIII., z. s. Hlinsko, Oblastní charita Pardubice, Oblastní charita Nové Hrady u Skutče a Palučiny, z. s. Chrudim.

Společným jmenovatelem činností podpořených neziskových organizací jsou pomáhající služby, a to volnočasové i sociální, určené ve většině případů dětem a mládeži. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…