Chrudimské Technické služby skončily vloni v zisku

31.05.2018 20:31

Zisk přes 200 tisíc korun vykázala vloni obchodní společnost Technické služby Chrudim 2000 spol. s r.o. Tak zní výsledek hospodaření, který spolu s výroční zprávou, účetní závěrkou a dalšími dokumenty předložila v polovině května zmiňovaná obchodní společnost Radě města Chrudim, která vykonává působnost valné hromady.

Chrudimské Technické služby skončily vloni v zisku
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Naše obchodní společnost vykázala v loňském roce dobrý výsledek, který je sice o něco nižší, než výsledky předchozích let, ale je stále plusový,“ komentuje loňské hospodaření starosta Petr Řezníček.

Valná hromada měla přitom na programu i další body týkající se chodu a rozvoje firmy. Jedním z důležitých rozhodnutí tak bylo například schválení navýšení základního kapitálu společnosti o 2,5 milionu korun. „Toto rozhodnutí souvisí s právě probíhající poměrně rozsáhlou rekonstrukcí sběrného dvora, kterou dofinancovává společnost z vlastních zdrojů.  A aby nebyl ohrožen její další strategický rozvoj, dojde k navýšení základního kapitálu. Ten bude využit na budoucí rozvoj, například na pořízení nové techniky,“ doplňuje místostarosta Jan Čechlovský.

Valná hromada dále schválila rozšíření digitálních hlásičů ve městě včetně úpravy ústředny   a vzala na vědomí Plán rozvoje společnosti na období 2018–2022 a informaci o průběhu rekonstrukce sběrného dvora.

Mezi prioritní činnosti Technických služeb patří svoz komunálního odpadu ve městě a svoz separovaných odpadů. Na tuto činnost navazuje provádění údržby městských komunikací, jakou je například strojní a ruční čištění, zimní údržba, obnova a údržba dopravního značení, dále starost o odpadkové koše, likvidace černých skládek či zalévání zeleně.

K dalším podnikatelským aktivitám společnosti patří provoz veřejného osvětlení a světelných signalizačních zařízení ve městě, provozování parkovacích automatů, výlep plakátů, ale            i provoz skládky inertních odpadů na Podhůře nebo provozování veřejných WC. Firma pro město provozuje Útulek pro opuštěná zvířata, který je zřízen jako samostatný organizační celek společnosti.

„Technické služby zajišťují pro město Chrudim skutečně velmi široké spektrum činností. Vyhledávanou službou je určitě provozování právě rekonstruovaného sběrného dvora, neméně důležitá a rovněž viditelná je ale například i správa a údržba urnového háje a dalších pěti hřbitovů,“ uzavírá místostarosta Jan Čechlovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…