Čtvrtý Zlatý erb v řadě pro Prahu 8

15.03.2018 12:16

MČ Praha 8 má nejlepší webové stránky z celé z celé Prahy. Dokazuje to ocenění v krajském kole renomované soutěže Zlatý erb. Osmá pražská městská část se stala vítězem počtvrté v řadě.

Čtvrtý Zlatý erb v řadě pro Prahu 8
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

V úterý 13. března 2018 v sídle primátorky letos ocenění v kategorii „nejlepší webové stránky města“ převzali zástupci MČ Praha 8 v čele s radní Janou Solomonovou (ANO).

Cílem soutěže je podpořit modernizaci veřejné správy v oblasti informačních služeb a přispět tak k rozvoji kvality života ve městech a obcích České republiky. Jubilejního 20. ročníku oblíbené soutěže se v krajském kole zúčastnilo 18 pražských městských částí.

„Čtvrté ocenění za nejlepší web v Praze je důkazem, že svou práci děláme dobře. Naše webovou prezentace se mi opravdu líbí, je přehledná a jsou na ní všechny důležité informace pro občany. Děkuji týmu lidí, kteří za ní stojí. Prostor na zlepšení je ale vždy,“ komentuje výhru radní Prahy 8 Jana Solomonová.

Porotci v soutěži ocenili Prahu 8 především za XXX. „Web budeme dále rozvíjet a zlepšovat. Letos se zaměříme na novou grafiku i strukturu webu a s tím spojené zlepšení služeb, které již poskytujeme,“ popisuje plány místostarosta Radomír Nepil.

Zcela nový web během letošního roku

Spuštění zcela nového webu, se kterým bude Praha 8 bojovat příští rok o páté vítězství, se plánuje během letošního roku. Nový web zachová to, co ve stávajícím dobře funguje a odstraní nefungující nebo již zastaralé prvky.Stránky by tak celkově měly být přehlednější, modernější a plně responzivní, tzn. budou se přizpůsobovat velikostem různých zařízení, na kterých budou zobrazovány – v současnosti je responzivní pouze mobilní verze stránek, která rovněž dozná změn.

„Zaměříme se také na bezbariérovost stránek s cílem snadného pohybu a orientaci těm, kteří jsou nějakým způsobem handicapovaní. Plánujeme také rozšířit nabídku jazyků, ve kterých jsou stránky dostupné,“ doplňuje místostarosta Nepil.

Vyhlašovatelem a hlavním organizátorem soutěže Zlatý erb je od roku 2017 spolek Český zavináč. Více informací naleznete na webových stránkách Zlatého erbu (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

16:14 Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

Vítězné projekty loňského úvodního ročníku participativního rozpočtu nazvaného Vaše Kroměříž se blíž…