Cyklostezka za peníze z EU spojí Landek s Ostravou

24.01.2012 13:30

Nová cyklostezka propojí Landek park s centrem Ostravy. Město na její výstavbu získá evropskou dotaci 11,4 milionů korun z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko.

Cyklostezka za peníze z EU spojí Landek s Ostravou
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Z vlastního rozpočtu přidá Ostrava přes 2 miliony. Cyklostezka bude součástí nadnárodní sítě Greenways Odra-Morava-Dunaj. Evropský příspěvek na vznik cyklostezky dnes schválila Regionální rada Moravskoslezsko.

"Lidé se na kole podívají na místa, kam se dříve nedostali," uvádí David Sventek, ředitel Úřadu Regionální rady Moravskoslezsko, kde přijímají, hodností a proplácejí žádosti o evropské dotace. Nejdelší část nové cyklostezky povede národní přírodní památkou Landek. Bude mít téměř dva kilometry a spojí hornické muzeum s koblovským mostem. Právě tam dojde také k úpravě předmostí - vzniku zastávky, chodníku a přechodu. 

Jde o pilotní etapu budoucí průtahové cyklostezky Ostravou. S výstavbou se čeká na jaro, hotovo by pak mělo být do dvou měsíců.

"Vyznavači ekologické a bezpečné dopravy si letos přijdou na své. Otevírat se má cyklostezka z Krnova přes Opavu do Velkých Hoštic, koncem roku také úsek cyklostezky Ostrava - Beskydy mezi Vratimovem a Svaidnovem," předesílá Sventek otevření nových úseků financovaných evropskými penězi. "Od roku 2007 jsme podpořili vznik 20 cyklostezek evropskou dotací přes 200 milionů korun, další projekty nyní hodnotíme," upřesňuje Sventek.

Regionální rada Moravskoslezsko v letech 2007-2013 zodpovídá za uplatnění přibližně 19 miliard korun z evropských fondů v Moravskoslezsku. Doposud podpořila 637 projektů dopravní infrastruktury, veřejných služeb, cestovního ruchu, regenerace brownfields, rozvoje měst a venkova dotací přes 13,5 miliard korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Region soudržnosti Moravskoslezsko

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…