Další workoutová hřiště pro Ostravu

20.06.2022 8:37 | Tisková zpráva

Ostrava chce rozšířit veřejně dostupnou sportovní infrastrukturu v podobě výstavby workoutových hřišť. Nová hřiště vzniknou letos v Hrabové, Třebovicích a Polance nad Odrou. Město výstavbu podpoří částkou 2,1 milionu korun.

Další workoutová hřiště pro Ostravu
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

„Cvičení na workoutových hřištích se stává stále populárnějším. Zejména v období lockdownů se stal sport na čerstvém vzduchu vyhledávanou alternativou k posilovnám a lidé přišli na to, že jim tento způsob cvičení vlastně vyhovuje. Je to ideální možnost, jak si zasportovat kdykoliv a navíc zdarma,“ uvádí Andrea Hoffmannová, náměstkyně primátora.

V roce 2021 už proto statutární město Ostrava v rámci I. etapy projektu Výstavba workoutových hřišť podpořilo vznik těchto sportovišť v pěti lokalitách – Slezská Ostrava, Radvanice a Bartovice, Ostrava-Jih, Moravská Ostrava a Přívoz a Poruba. Uskutečnění pak bylo svěřeno městským obvodům se zajištěním spolufinancování z rozpočtu statutárního města Ostravy.

V roce 2021 došlo k vybudování sportovišť v městských obvodech Slezská Ostrava a Radvanice a Bartovice. V letošním roce se lidem otevírají hřiště v Moravské Ostravě a Přívozu a v Porubě. V roce 2021 byl zmiňovaný projekt z prostředků statutárního města Ostravy podpořen ve výši téměř 3,3 milionů korun.

„Možnosti sportování ve veřejném prostoru by měly být pestré. Proto jsme se rozhodli podpořit vznik workoutových hřišť v dalších třech městských obvodech. Lidé se mohou těšit na, řekněme, standartní vybavení venkovních sportovišť, jako jsou hrazdy, bradla, svislé žebřiny a podobně, ale také na fitness stroje v podobě veslovacích či elipsovitých trenažérů. Věříme, že mimo jiné i toto rozšíření možností přiláká či vrátí lidi zpět ke sportu,“ doplňuje náměstkyně.

Každému ze třech zmíněných městských obvodů je poskytována částka ve výši 700 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

7:04 Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

Pardubický magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří …