Dárky pro Bruntál: opravený most a zkrášlený areál sídliště

25.12.2011 18:03

Obyvatelé a návštěvníci dvou bruntálských lokalit dostali od města vánoční dárek. Ve čtvrtek 22. prosince byl formálně uveden do provozu kompletně zrekonstruovaný most v Kavalcově ulici a zároveň byla oficiálně dokončena renovace areálu sídliště Rýmařovská.

Dárky pro Bruntál: opravený most a zkrášlený areál sídliště
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Most přes Černý potok v Kavalcově ulici čekal na opravu dlouhá desetiletí. Nehledě na jeho nedobrý stavebně-technický stav znepříjemňovala život lidem v lokalitě za parkem také rozbitá komunikace. Most – ve stavu před opravou – navíc nebyl dobrou vizitkou pro nedávno kompletně zrekonstruovaný městský park.

Náklady na rekonstrukci ve výši 3,3 milionu korun město financovalo plně ze svého rozpočtu. Hlavní část prací proběhla ve druhé polovině letošního roku, kdy byl most uzavřen a řidiči museli využívat objížďky v Zahradní ulici. Rekonstrukce, zahrnující obnovu hlavní konstrukce mostu a plošnou opravu komunikace včetně přilehlých částí, byla dokončena v závěru listopadu, měsíc před stanoveným termínem.  

Druhou čerstvě dokončenou akcí je „Projekt cyklotrasa a in-line dráha – revitalizace území v bývalém vojenském areálu v Bruntále“. Cílem projektu bylo dát území „civilnější“ charakter a zlepšit kvalitu občanské vybavenosti v této okrajové části města. V rámci projektu bylo opraveno téměř tři sta metrů chodníků a vybudována nová komunikace coby cyklotrasa a in-line dráha v délce přes sedm set metrů. Zbudovány byly nové lávky přes lokalitou protékající potok, areál dostal nové lavičky i odpadkové koše. Zeleň prošla revitalizací, jejíž součástí byla regenerace travních ploch a výsadba nových dřevin.

Náklady na projekt přesáhly 2,5 milionu korun. Většina nákladů byla hrazena z programu podpory revitalizace bývalých vojenských areálů Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Dotace pokryla 75 %, tedy téměř 1,9 milionu korun z celkových nákladů. Zbylý podíl uhradilo město z vlastního rozpočtu.

„Jsem rád, že se konečně dočkal opravy most u parku a že se podařilo zkrášlit část západní lokality. Obě lokality si už obnovu zasloužily,“ komentoval dokončení akcí starosta Bruntálu Ing. Petr Rys, MBA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mubruntal.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…