Děčín: Aquapark od února upraví ceník vstupného

20.01.2022 15:15 | Tisková zpráva

Od 1. února 2022 bude v děčínském aquaparku platit nový ceník. Na návrh vedení aquaparku ho schválila rada města. Zvýšení cen služeb odráží reálné navyšování provozních nákladů, například na zdražení energií.

Děčín: Aquapark od února upraví ceník vstupného
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

„Je to krok, který neděláme rádi. Musíme nicméně reagovat na aktuální situaci nejen ohledně energií, ale také vzhledem k vládním opatřením, kvůli kterým došlo k poklesu návštěvnosti,“ popisuje nelehkou situaci primátor města Jiří Anděl.

Vstupné do plavecké haly a do venkovního areálu se abonentům zvýší o 5 korun, jednorázovým návštěvníkům o 10 korun. I nadále zůstávají zachované slevy pro seniory, děti do 15 let, studenty či držitele ZTP průkazů.

„Častí návštěvníci určitě ušetří, pokud si pořídí abobentní čip,“ říká ředitel aquaparku Igor Bayer a dodává, že v současné době má plavecký areál cca 11 tisíc abonentů.

Provoz aqauparku v posledních letech komplikují vládní opatření proti koronaviru. Aquapark byl více než 5 měsíců zavřený, a i při jeho otevření panují celou dobu provozní omezení.

„V posledních dvou letech došlo v důsledku vládních opatření a přetrvávajících provozních omezení k výraznému poklesu návštěvnosti. Oproti roku 2019 o více než o 50 procent. Uděláme maximum, aby krize na provozy sportovních areálů dopadla co nejméně. Přestože dochází k mírnému zdražení vstupného, město bude provoz i nadále dotovat tak, aby koncový zákazník dostal adekvátní službu za férovou cenu. Loni jsme například dofinancovali zimní provoz venkovního bazénu,“ říká náměstek primátora Martin Pošta.

Aquapark patří v Děčíně k nejnavštěvovanějším zařízením, ročně do něj při běžném provozu přijde přes cca 250 tisíc lidí, rekordní návštěvnost byla 282 672 návštěvníků v roce 2015. Město má v budoucnu v plánu jeho modernizaci, postupně dochází také k rozšiřování služeb, například od loňského října jsou v provozu saunové ceremoniály.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…