Děčín: Klienti Domova pro seniory budou mít vlastní zahradu

30.05.2015 13:55

Vyvýšené záhony, vodní prvek, altánek a více slunce si užijí klienti Domova pro seniory. Díky parkovým úpravám a změně dopravního uspořádání uvnitř areálu získají senioři přívětivé prostředí pro trávení volného času.

Děčín: Klienti Domova pro seniory budou mít vlastní zahradu
Foto: mmdecin.cz
Popisek: Děčín

„Věříme, že vybudování bezbariérového přístupu a nové prvky pro volnočasové aktivity zpříjemní seniorům pobyt v domově,“ řekla Marie Blažková, primátorka města. Revitalizace prostoru u domova pro seniory je součástí projektu IPRM Děčín – zóna Centrum, práce na úpravách okolí domova potrvají do listopadu letošního roku a vyjdou na více jak 7 milionů korun. Dotace z prostředků ROP činí více jak 6 mil. Kč.

V současné době probíhá také rekonstrukce budov Domova pro seniory. Z jara se práce na rekonstrukci přehouply do další etapy. V nově otevřených prostorách začala fungovat také moderní kuchyň, kde na nejmodernější technice každý den uvaří více jak 100 obědů.

Některé pokoje mají vlastní sociální zařízení,  jsou jednolůžkové a dvoulůžkové a splňují tak současné požadavky na bydlení v podobných zařízeních. Pokoje jsou vybaveny komunikačním zařízením sestra-klient.

V již zrekonstruované části vznikla půdní vestavba, ve které jsou šatny, prostřední část objektu byla zvýšena o jedno patro a na terase byla vybudována zahrada.

Rekonstrukce domova je součástí IPRM, zahájena byla v květnu 2014, dokončena by měla být v létě letošního roku. Náklady na přestavbu domova jsou 51 mil. Kč bez DPH. Z dotace z ROP Severozápad  je hrazeno 36 mil. Kč.

Na místě domova pro seniory na Kamenické ulici stál od roku 1910 městský chudobinec, vedle kterého pak v roce 1927 vyrostl nový bytový dům. Současná podoba domova pro seniory je zhruba z roku 1955 a vznikla přestavbou původního chudobince a stavebním propojením budov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…