Děčín: Město chce dát impuls ke startu kultury, spolky si mohou požádat o dotaci na akce

29.05.2021 15:59

Město Děčín chce podpořit probuzení kulturního života a pořádání akcí. K jednomu milionu korun, který byl rozdělen v rámci dotačního řízení v řádném termínu, ještě přibylo 500 tisíc korun na pořádání akcí.

Děčín: Město chce dát impuls ke startu kultury, spolky si mohou požádat o dotaci na akce
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

„Mám radost, že rada města vyhověla návrhu finančně podpořit rozjezd kultury ve městě po dlouhém lockdownu. Věříme, že v této době, kdy se rozvolňuje, se přihlásí i další žadatelé, kteří z obav epidemických pravidel nepodali žádost již v řádném termínu. Uvolněné finanční prostředky jsou určeny na individuální žádosti o dotace na restart kultury pro místní kulturní spolky. Podpořit chceme hlavně akce konající se v Děčíně, které přilákají všechny věkové kategorie,“ vysvětlil Martin Pošta, náměstek primátora.

Dotace je nenároková, kulturní komise bude došlé návrhy posuzovat individuálně a důraz bude kladen zejména na tato hlediska: akce se koná v letošním roce v Děčíně, je přístupná veřejnosti a nebyla již podpořena při předchozím rozdělování v rámci stejného dotačního titulu. Zvažovat se bude také divácký potenciál a výše spoluúčasti žadatele.

Žádost o individuální dotaci najdete ZDE. Termín pro podání žádost není stanoven, pro akce, které se mají konat v době prázdnin doporučujeme žádost doručit do 13. 6. 2021. V případě, že nebude alokace finančních prostředků vyčerpána, bude možné o dotaci na podzimní akce požádat ještě v září.

K žádosti je nutné přiložit rozpočet projektu a kopii smlouvy o zřízení bankovního účtu. Žádost s přílohami je možné podat poštou, na podatelnu úřadu nebo datovou schránkou. U individuální žádosti se elektronický formulář při podání nevyplňuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…