Děčín: Město otevřelo nové multifunkční sportoviště pro veřejnost

05.08.2020 14:51

U zimního stadionu v Děčíně vzniklo v uplynulých měsících nové multifunkční sportoviště. V místě někdejšího skateparku, který byl roky ve velmi špatném stavu, mohou nyní sportovci využívat moderní sportovní areál zahrnující nejen zbrusu nový skatepark, ale i další dvě hřiště.

Děčín: Město otevřelo nové multifunkční sportoviště pro veřejnost
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

Stavba areálu vyšla na více než 38 milionů korun, z toho necelou polovinu pokryla dotace z ministerstva školství. Veliké poděkování patří odboru rozvoje děčínského magistrátu, který byl u celé stavby od samého počátku. Stavba začala v září loňského roku. „Jsem rád, že se sportoviště podařilo tak rychle vybudovat. Před několika dny úspěšně prošlo kolaudací a může sloužit děčínské veřejnosti. Všem, kteří se na jeho stavbě podíleli, patří poděkování,“ říká Jaroslav Hrouda, pověřený výkonem pravomoci primátora, který si otevření hřiště nenechal ujít.

Děčín

V areálu na Starém Městě, který těsně sousedí se zimním stadionem, vznikla během dvou měsíců dvě multifunkční hřiště s umělým povrchem. Na jednom hřišti je možné hrát například malý fotbal, volejbal, nohejbal, tenis či basketbal, na druhém pak hokejbal a in-line hokej. Součástí areálu je již zmíněný betonový skatepark skládající se z jednotlivých na sebe plynule navazujících překážek (Ledge, Jump-Ramp, Wall-Ramp, Bowl, Grind-Box, Fun-Box, Bank, Quarter apod.), dále šatny, toalety a sprchy. Nechybí ani mobilní tribuny s rozebíratelnou konstrukcí pro snadné přemístění, odpočinkové zóny se stoly na stolní tenis, čtyři venkovní posilovací stroje, parkovací stání, a to včetně stání pro ZTP. Areál má i umělé osvětlení a modernizované ochranné oplocení s protihlukovou stěnou pro splnění hygienických limitů v denní provozní době sportoviště.

Veřejnosti bude areál přístupný volně od 9 do 20 hodin po celý rok. Zatím ho bude spravovat personál zimního stadionu, který po určité době jeho provoz vyhodnotí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…