Děčín: Město plánuje rozsáhlé opravy majetku v příspěvkových organizacích

18.02.2024 7:04 | Tisková zpráva

Základní a mateřské školy, zoo, knihovnu či Centrum sociálních služeb čeká v letošním roce řada oprav. Město na opravy majetku svých příspěvkových organizací vyčlenilo pro letošní rok 20 milionů korun. Plán oprav již schválila rada města.

Děčín: Město plánuje rozsáhlé opravy majetku v příspěvkových organizacích
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

„Z návrhu plánu oprav a údržby byly vybrány akce, jejichž provedení se jeví jako neodkladné,“ uvedl primátor města Jiří Anděl (ANO).

Anketa

Má Evropa přejít na válečnou ekonomiku, aby se ubránila Rusku?

6%
93%
hlasovalo: 46082 lidí

Plán oprav pro letošní rok čítá desítky položek. Nejvíce oprav proběhne v základních a mateřských školách. Připravují se modernizace sociálních zařízení, výměny oken či rekonstrukce sportovních a jiných zpevněných ploch v areálech školských zařízení. V řadě škol se tak děti dočkají například nových podlahových krytin (ZŠ Míru, ZŠ Kamenická...). Provedení některých oprav je nutné pro splnění požadavků Krajské hygienické stanice a jiných dotčených orgánů státní správy.

Peníze na opravy míří také do knihovny, divadla, zámku či zoologické zahrady, kde se připravuje dokončení oprav kamenných cest v expozici Českého Švýcarska. Město investuje peníze také do oprav středisek DDM – v Teplické ulici to bude rekonstrukce toalet, v Březinách pak rekonstrukce osvětlení tanečního sálu.

Přes dvacet různých oprav je v plánu také v budovách Centra sociálních služeb. V některých je třeba vyřešit netěsnící okna, vymalovat či vyřešit vlhkost objektů.

Případné havarijní situace bude město řešit operativně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Kendeho vila se dnes otevírá veřejnosti

7:04 České Budějovice: Kendeho vila se dnes otevírá veřejnosti

Paměť národa Jižní Čechy má od letošního dubna vypůjčenou Kendeho vilu, dům z roku 1920, zakoupený m…