Děčín: Město postupně oživuje areál Bažantnice, konají se zde koncerty

24.06.2022 20:27 | Tisková zpráva

Dříve tu bývalo letní kino, nyní se areál Bažantnice proměnil v přírodní amfiteátr na pořádání koncertů.

Děčín: Město postupně oživuje areál Bažantnice, konají se zde koncerty
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

Město Děčín v něm totiž v posledních týdnech provedlo řadu zásadních úprav, aby se tu mohly konat koncerty. V areálu jsou například nové schody a zábradlí. Z bezpečnostních důvodů byly ořezány také patky, na nichž stála kdysi střecha. Úpravou prošla zeleň, obě brány jsou nově natřené, uděláno je nové vedení elektřiny – zbývá vyměnit vršky lamp.

„Držíme slovo a díky všem těmto úpravám máme dnes oficiální razítko na pronajímání areálu pro akce do 1 500 návštěvníků. Počítáme s tím, že tu ročně proběhne do osmi koncertů a žádný nebude rušit noční klid po 22. hodině. Mám ohromnou radost, že se areálu Bažantnice konečně dává po letech trocha péče,“ pochvaluje si náměstek primátora pro kulturu Martin Pošta (Volba pro Děčín) s tím, že k několika úpravám ještě dojde.

Organizátoři koncertů (naposledy tu vystoupila skupina Traktor) si sami na své náklady zajistí podium (to bývalé není přístupné), dále mobilní sociální zázemí a také koše na odpadky. Město jim areál na dobu koncertu totiž pronajme, samo tu koncerty pořádat nebude. Například 19. srpna proběhne v Bažantnici koncert, během nějž vystoupí tři interpreti, a to Pavel Čadek, Vojtaano nebo Pekař.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …