Děčín: Město připravuje Plán udržitelné městské mobility, přijďte se seznámit s prvními výstupy

21.03.2019 6:32

Město Děčín realizuje Plán udržitelné městské mobility (,,Plán mobility). Občané se s ním mohou seznámit na setkání dne 3. dubna 2019 od 17 hodin v malém sále budovy ČVUT v Pohraniční ulici. Dozvědí se dosavadní zjištění o současné podobě dopravy ve městě a součástí setkání bude i workshop k tvorbě společné vize dopravy a mobility města Děčín. Zpracovatelem dokumentu je společnost HaskoningDHV.

Děčín: Město připravuje Plán udržitelné městské mobility, přijďte se seznámit s prvními výstupy
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

Plán mobility je strategický plán, který na základě odborných analýz, ale také ve spolupráci s obyvateli města, experty a dalšími sektorovými partnery sestaví seznam opatření v oblasti mobility, jejichž realizace pomůže ke zlepšení kvality života ve městě. „Změnou postojů a dopravního chování obyvatel směrem k podpoře udržitelných způsobů dopravy lze spolu s navrženými opatřeními docílit zvýšení bezpečnosti v dopravě, zlepšení kvality životního prostředí a veřejného prostoru, schopnosti města reagovat na potřeby dopravní dostupnosti všech obyvatel. Získáme tak optimalizované řešení veřejného prostoru a ulic a ovlivníme podobu města na několik dalších desetiletí,“ vysvětlil Ondřej Smíšek, radní města.

Plán mobility se připravuje ve třech fázích, z nichž každá bude projednána s odbornou i laickou veřejností a poté předložena voleným orgánům města ke schválení. Zapojení veřejnosti do jednotlivých fází zpracování Plánu mobility je nezbytnou součástí celého procesu. Na setkání k Plánu mobility zpracovatel dokumentu představí dosavadní zjištění o současné podobě dopravy ve městě. Občané budou mít možnost zapojit se do diskuze svým podnětem. Součástí setkání je i workshop k tvorbě společné vize dopravy a mobility města Děčín.

Akce se uskuteční dne 3. 4. 2019 od 17 hodin v Malém sále budovy ČVUT, Pohraniční 1288/1, Děčín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…