Děčín: Nemocnice získá na kvalitě, iktové centrum se podařilo zachovat

27.06.2015 9:32

Děčínská nemocnice získala na kvalitě, která bude mít zásadní význam zejména pro pacienty ze široké spádové oblasti.

Děčín: Nemocnice získá na kvalitě, iktové centrum se podařilo zachovat
Foto: decin.cz
Popisek: Nemocnice v Děčíně

„Ústecký kraj jako zakladatel a jediný akcionář Krajské zdravotní, a. s., oceňuje, že jsou vedením společnosti využívány i jiné možnosti financování, než jsou jen úhrady od zdravotních pojišťoven. Realizace projektů obnovy vybavení iktových center ukazuje, že kvalitně zpracované projekty jsou velkým přínosem a úroveň vybavení specializovaných pracovišť v našich nemocnicích i díky nim dosahuje evropských standardů,“ uvedl vedoucí odboru zdravotnictví Ústeckého kraje Ing. Petr Severa.

„Jsem rád, že se nám, po vynucené přestávce, podařilo iktové centrum v děčínské nemocnici zachovat. Děkuji všem, kteří se o to zasloužili. Děčínská nemocnice tím získala na kvalitě, která bude mít zásadní význam zejména pro pacienty ze široké spádové oblasti,“ uvedl František Pelant, předseda dozorčí rady Krajské zdravotní, a. s.

„Snažíme se pružně reagovat na neustálý vývoj v oblasti zdravotnické techniky a průběžně obnovujeme přístrojové vybavení na jednotlivých odděleních ve všech našich nemocnicích. Jsem rád, že se nám to i za přispění našeho zakladatele, Ústeckého kraje, daří a děkuji všem, kdo se na realizaci projektů podílí,“ uvedl Ing. Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní, a. s.

Projekt je podpořen Evropskou unií

Význam děčínského centra pro oblast cerebrovaskulární péče potvrdil MUDr. Jiří Mrázek, náměstek pro řízení zdravotní péče Krajské zdravotní, a. s., a připomněl, že spádová oblast území se neomezuje pouze na Děčín, ale i na oblasti Rumburska a část Českolipska.

Děčínskou nemocnici, její vývoj a stabilizaci neurologického oddělení, pod vedením primářky MUDr. Ivy Ondečkové, představila MUDr. Anna Briestenská, ředitelka zdravotní péče Nemocnice Děčín, o. z.

Schválené výdaje činily 16.193 tis. Kč, ale díky veřejným soutěžím došlo k výrazným úsporám a celkově se podařilo snížit předpokládané náklady o 3.628 tis. Kč. Konečná celková cena dodaných přístrojů činí 12.340 tis. Kč.

Projekt je podpořen Evropskou unií z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj. Finanční prostředky na jeho realizaci byly poskytnuty v rámci 8. výzvy Integrovaného operačního programu Ministerstva zdravotnictví – oblast intervence 3.2 služby v oblasti veřejného zdraví - a to ve výši 85 %, zbývajících 15 % je hrazeno z vlastních prostředků Krajské zdravotní, a. s.

Projekty v datech

17. 1. 2011 – vyhlášení 8. výzvy MZd ČR
16. 3. 2011 – předložení žádosti o dotaci
28. 12. 2011 – schválení žádosti o dotaci a podpis rozhodnutí o schválení dotace
31. 12. 2013 – původní termín dokončení projektu prosinec 2014 – první dodání přístrojů
30. 6. 2015 – ukončení projektu

Projekty v číslech - KCC MNUL a IC NEMTEP, NEMDC, NEMCV

Schválené celkové způsobilé výdaje projektů: 122.251.000,00 Kč
Skutečné výdaje projektů: 99.720.646,00 Kč
Úspora na realizaci projektů: 22.530.354,00 Kč

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…