Děčín: Nominujte osobnost na Cenu města

12.08.2022 14:36 | Tisková zpráva

I v letošním roce mají občané možnost podávat nominace na ocenění „Cena statutárního města Děčín“. Jde o především morální ocenění udělované za zvláštně vynikající zásluhy o rozvoj města Děčín nebo jeho propagaci v České republice nebo v zahraničí, také za významnou činnost či dílo v různých oblastech veřejného života, přinášející prospěch zejména občanům města Děčín nebo samotnému městu Děčín, či mající i celostátní význam.

Děčín: Nominujte osobnost na Cenu města
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

Cenu uděluje Zastupitelstvo města Děčín, zpravidla jednou ročně, přičemž v jednom kalendářním roce může být udělena i více osobám. Cenu tvoří diplom o udělení ceny a peněžní odměna.

Již od roku 2009 přebírají významné děčínské osobnosti Cenu statutárního města Děčín. Prvními oceněnými byli Josef Waldmann a Rudolf Felzmann. V dalších letech získal ocenění Hugo Engelhart, Vladimír Poskočil, Karel Lešanovský, Vladimír Cejnar, Julius Šťastný, Natalie Belisová, Břetislav Kment, Slavomír Bednář, Mahulena Čejková, Vojtěch Haňka, manželé Hana a Pavel Charvátovi, Pavel Jirásek, Děčínský pěvecký sbor a Milan Rosenkranc, Věnceslava Zimmermannová. Jako poslední převzali Cenu statutárního města za rok 2021 Jan Bučina a Josef Herclík.

Nominace mohou občané zasílat na adresu: Magistrát města Děčín, Mírové náměstí 1175/5, Děčín IV, 405  38 či na e-mail: posta@mmdecin.cz

Statut a pravidla pro udělení ceny jsou k dispozici na webu města ZDE.

Termín pro podávání návrhů je do je 30. 9. 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…