Děčín: Pachové ohradníky v lesích chrání Bynov před divočáky

24.03.2019 6:32

Odbor životního prostředí děčínského magistrátu ve spolupráci s příslušnými mysliveckými spolky a Lesním úřadem Děčín umístil v okolí městské části Děčín – Bynov pachové ohradníky. Ty mají zabránit migraci černé zvěře do této lokality.

Děčín: Pachové ohradníky v lesích chrání Bynov před divočáky
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

Lidé v Bynově si dlouhodobě stěžují na migraci černé zvěře, která se pohybuje v blízkosti paneláků, rodinných domků a zahrádkářských kolonií. Z provedeného šetření jednoznačně vyplynulo, že černá zvěř působí škody na majetku jak lidem, tak i městu Děčín (na jeho pozemcích), navíc může dojít k ohrožení života a zdraví lidí, kteří se v této lokalitě pohybují.

V současné době totiž dochází k zabřeznutí bachyní prasete divokého. V lesích byly proto umístěny stovky pachových ohradníků. Magistrát města žádá všechny, kteří na ně narazí, aby je nepoškozovali či si je neodnášeli. Zhruba za tři týdny bude nutné provést další postřik, aby byly pachové ohradníky dál účinné.

Pachové ohradníky se zavěšují na větve a patří prakticky k jedinému možnému řešení, jak zabránit migraci černé zvěře. Ta je v okolí Bynova enormní, pachové ohradníky proto byly v lesích rozmístěny v délce přibližně devíti kilometrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…