Děčín: Revitalizace Březin pokračuje IV. etapou

09.08.2020 17:15

Sídliště v Březinách prochází postupnou revitalizací. V červenci začala již IV. etapa, a to rekonstrukce místních komunikací v ulici Za Sadem a v bezejmenné ulici.

Děčín: Revitalizace Březin pokračuje IV. etapou
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

Revitalizace obsahuje mimo jiné rekonstrukci veřejného osvětlení a zřízení metropolitní sítě pro připojení Domu dětí a mládeže Březiny. Dále bude vytvořeno parkovací stání a zatravnění, které navazuje na III. etapu revitalizace. Projekt také řeší vyřazení stávajícího septiku z provozu a přepojení stávající splaškové kanalizace na novou navrhovanou splaškovou kanalizaci v bezejmenné ulici. Navržené splaškové kanalizace v ulici Za Sadem a v bezejmenné ulici jsou koordinovány s rekonstrukcí vodovodů v obou ulicích. Investor rekonstrukce vodovodů je Severočeská vodárenská společnost a.s. V ulici Za Sadem je navržená dešťová kanalizace a v bezejmenné ulici bude opravena uliční vpust.

Město Děčín obdrželo žádost na vybudování splaškové kanalizace od místních obyvatel, kteří bydlí poblíž komunikace II/262. Odbor rozvoje proto nechal zpracovat studii proveditelnosti na prověření možnosti odvedení splaškových odpadních vod z nemovitostí v blízkosti nově projektované splaškové kanalizace. Podle studie proveditelnosti je území rozděleno na tři úseky, které dohromady mohou zajistit odkanalizování 14 objektů.

S ohledem na skutečnost, že komunikace II/262 ve vlastnictví Ústeckého kraje je postupně rekonstruována v celém profilu skladby, spolupracuje město Děčín na koordinaci a případné realizaci jednoho z úseků s vlastníkem komunikace a Správou a údržbou silnic, p.o. Další dva úseky navazují na kanalizaci budovanou v rámci akce „IV. etapa“. Podle plánovaného harmonogramu projekčních a inženýrských prací by se tyto úseky mohly případně realizovat právě v rámci „IV. etapy“, ovšem podle možností zákona o veřejných zakázkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…