Delegace z Pekingu navštívila Prahu 3

07.08.2012 15:15

Jako jednu ze svých zastávek po různých evropských městech si Prahu 3 vybrali představitelé pekingské čtvrti Xicheng. Významné hosty, kteří do české metropole přicestovali přímo z Londýna, přivítali v úterý 31. července na žižkovské radnici starostka třetí městské části Vladislava Hujová a její zástupce Josef Heller.

Delegace z Pekingu navštívila Prahu 3
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 3

Načerpat nové zkušenosti a dozvědět se něco o fungování místní samosprávy v odlišném kulturním prostředí, to byly hlavní důvody návštěvy místostarosty pekingské městské části Xicheng pana Liang Changxina a jeho šestičlenného doprovodu složeného z úředníků a investorů. S představiteli Prahy 3 diskutovali na žižkovské radnici především o systému údržby místních památek a péči o historicky významné objekty.

„Musím říci, že zkušenosti čínských kolegů byly podstatně horší než ty naše, neboť zatímco my můžeme v péči o památky využívat kromě vlastních financí různé státní i jiné fondy, oni veškeré opravy provádějí pouze z vlastních zdrojů,“ uvedl v této souvislosti místostarosta Heller. Dalšími tématy, která se podle něj na setkání probírala, byly také investiční strategie obou městských částí a obecně i zákonná ochrana vlastnických práv majitelů pozemků v České republice.

Čtvrť Xicheng je jedním z 16 městských obvodů Pekingu. Rozkládá se na ploše více než 46 kilometrů čtverečních a žije v ní přes 1 200 000 obyvatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha3.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

7:37 Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

Třetí ročník zábavné akce pro celou rodinu, kterou uspořádalo statutární město Ústí nad Labem, přilá…