Den architektury v Turnově

27.09.2022 8:38 | Tisková zpráva

Turnov se může pochlubit množstvím zeleně, a to v blízkosti samotného středu města i v jeho okolí. Proto jsme pro vás v letošním roce připravili na 1. října 2022 zajímavou procházku turnovskou zelení pod názvem Turnovské parky – jejich historie, současnost a budoucnost.

Den architektury v Turnově
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Sraz bude v sobotu 1. října ve 14 hodin u venkovní expozice Geoparku Český ráj vedle Kamenářského domu. V rámci procházky projdeme městský park, Rývovy a Metelkovy sady. Posledním zastavením bude areál v Dolánkách, kde bude představena studie na jeho revitalizaci. Kromě příjemné procházky a zajímavého povídání budete mít možnost se setkat i s architekty jednotlivých úprav a realizací Ondřejem Smolíkem a Jaromírem Kosnarem z ateliéru AND z Prahy, kteří jsou autory revitalizací turnovských parků.

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

Mottem letošního ročníku je „Nebourej, transformuj“ a je z velké části zaměřen na ekologický, ekonomický a etický rozměr architektury a výstavby. Letošní ročník připomene osobnosti, a to slovinského architekta Josipa Plečnika a českou architektku Alenu Šrámkovou. Architekta Josipa Plečnika máme spojeného s obnovou Pražského hradu a lánského zámku, kdy byl prezidentem T. G. Masarykem ve dvacátých letech dvacátého století pozván do Prahy. V letošním roce si připomínáme 150 let od jeho narození.

Alena Šrámková zemřela letos na jaře a je označována za první dámu české architektury. Je autorkou a spoluautorkou řady výrazných staveb ve stylu postmoderny, jako například budovy ČKD na Václavském náměstí, vestibulu Hlavního nádraží v Praze či Nové budovy ČVUT v Praze.

Na setkání s vámi se těší

Václav Hájek a Eliška Gruberová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…