Dívčice: Dětský maškarní bál ve Lhotě zahájil letošní dívčický Oranžový rok

10.04.2022 10:41 | Tisková zpráva

Zhruba čtyři desítky dětí v doprovodu rodičů zaplnily v sobotu 9. dubna společenský sál v České Lhotě, místní části Dívčic na Českobudějovicku. Obec pro ně zde uspořádala dětský maškarní bál, který byl po více než půlroce vůbec první větší akcí pro místní obyvatele.

Dívčice: Dětský maškarní bál ve Lhotě zahájil letošní dívčický Oranžový rok
Foto: blanet.cz
Popisek: Dívčice

„V posledních dvou letech jsme kvůli covidu všechno rušili, v lepším případě odkládali. Nyní po uvolnění protiepidemických opatření jsme se mohli znovu nadechnout a to, co jsme naplánovali, mohli také bez problémů uskutečnit. 

Anketa

Který z jmenovaných šéfů vlád je nejlepší?

1%
0%
3%
95%
hlasovalo: 57071 lidí
Maškarní bál pro děti je u nás nejen první společenskou akcí od loňského podzimu, ale současně také naší první akcí v rámci letošního Oranžového roku v okolí Jaderné elektrárny Temelín,“ uvedl starosta Dívčic Miroslav Stulík.

Zábavné diskotékové odpoledne plné hudby, her a soutěží, doplnilo mimo jiné vystoupení divadla Divoloď. V hledišti ovšem seděli piráti, kovbojové, princezny, různá zvířátka či strašidla. Nechyběla ale ani například zdravotní sestra, batman, pavoučí muž, superman nebo extraligový hokejista. Bavily se ovšem nejen děti, ale i jejich rodiče, kteří zaplnili všechny stoly po celém obvodu sálu s přilehlou hospodou.

„Podobné akce stmelují lidi, prohlubují dobré sousedské vztahy a přispívají k přátelské atmosféře v obci. V tomto směru je pro nás zcela zásadní dlouholeté partnerství s Jadernou elektrárnou Temelín, díky jejímž příspěvkům a podpoře je veřejný život v obci na velice slušné úrovni. Pokud ho samozřejmě neodstaví covid,“ konstatoval starosta.

Pod hlavičkou Oranžového roku, prostřednictvím kterého Skupina ČEZ podporuje sportovní, kulturní a společenské aktivity měst a obcí v sousedství temelínské elektrárny, se každoročně uskuteční zhruba pět stovek různých akcí. Třiatřicet sídel v jejím třináctikilometrovém okolí si v rámci jeho letošního 15. ročníku mezi sebe rozdělí celkem 10 miliónů korun. „Je nepochybné, že jde o důležitý zdroj příjmů. Nejde sice o statisíce korun, v každém případě bychom si bez tohoto příspěvku řadu dnes už tradičních společenských akcí mohli těžko dovolit financovat pouze z obecního rozpočtu,“ dodal Stulík.

Obec  Dívčice, která zahrnuje  místně odloučené části Dívčice ves  a Dívčice  nádraží, Zbudov, Novosedly, Českou  Lhotu a Dubenec, leží přibližně osmadvacet kilometrů severozápadně od Českých Budějovic a v současné době má zhruba 560 obyvatel. Nejvýznamnější akcí Dívčic v rámci programu Oranžového roku jsou tradiční Kubatovy slavnosti pořádané u pomníku rychtáře Jakuba Kubaty na Zbudovských Blatech. Na financování těchto oslav se vedle obce a temelínské elektrárny podílí také Jihočeský kraj, Svazek obcí Blata se sídlem v Pištíně a Místní akční skupina (MAS) Rozkvět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

boj s dezinformacemi

Dobrý den, proč se podle vás šíří dezinformace? Není to náhodou proto, že vy politici špatně komunikujete? Ostatně na špatnou komunikaci této vlády poukazují mnozí. A jak přesně s nimi chcete bojovat? Budete odsuzovat všechny názory, které se neslučují s těmi vašemi? To totiž teď děláte. A ještě je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

22:28 Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

Město Cheb tento školský projekt finančně podpoří.