Do dvou let budou mít České Budějovice nejhezčí nádraží v republice

06.02.2021 8:38

Vicepremiér a ministr dopravy Karel Havlíček včera v rámci kontrolního dne navštívil rekonstruovanou výpravní budovu českobudějovického nádraží.

Do dvou let budou mít České Budějovice nejhezčí nádraží v republice
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

S náměstkem primátora pro dopravu Viktorem Lavičkou a dalšími hosty se seznámil se stavem prací a také s informacemi o pokračování stavby železničního koridoru jako důležitého dopravního napojení krajského města.

"Letos probíhají opravy celkem deseti nádraží v Jihočeském kraji, přičemž po dokončení se budou Budějovice pyšnit jednou z nejhezčích nádražních budov v republice. Náklady na tuto rekonstrukci činí přibližně 700 milionů korun. Výstavba IV. železničního koridoru zrychlí dopravu vlakem z Prahy do Budějovic a měla by trvat hodinu čtyřicet minut," uvedl na setkání s novináři vicepremiér Karel Havlíček.

Anketa

Má Ústavní soud vaši důvěru?

7%
93%
hlasovalo: 30420 lidí

"V budově nově vzniknou nádherné prostory s novou obchodní pasáží, službami, výtahy. Cestující budou moci využít jak boční vchod směřující do Lannovy třídy, tak i čelní hlavní vchod přímo do velké haly," vysvětluje náměstek Viktor Lavička.

"Současně však probíhají i projekční práce na další etapě, která by měla řešit podchod pod kolejištěm směrem do Suchého Vrbného zahrnující nejen další obchodní prostory, ale zejména spojení s novým parkovacím domem. Ten by měla správa zbudovat naproti stávajícímu sběrnému dvoru," doplňuje záměr Správy železnic Viktor Lavička a dodává, že na projektu se intenzivně podílí i město České Budějovice.

Co se týká dosavadního postupu, tak v lednu byla zatím dokončena fasáda severní věže nádraží, nyní probíhá rekonstrukce interiéru této části objektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…