Do některých lesů v okolí Uničova je vstup zakázán

21.08.2017 8:34

Úřady vydaly zákaz vstupu do některých lesů. Nepřístupné je nyní Bradlo a okolí, Kárník, část Doubravy, lesy nad Pasekou a řada dalších pozemků. Bouřky doprovázené mimořádně silným větrem, které oblastí procházely od 10. do 12. srpna, za sebou zanechaly řadu škod. Vedle mnohých zcela vyvrácených dřevin zůstala řada nalomených stromů, případně v korunách doposud visí velké větve. Návštěvníkům lesů tak hrozí velké nebezpečí.

Do některých lesů v okolí Uničova je vstup zakázán
Foto: archiv města
Popisek: Morový sloup a radnice v Uničově

Všechny oblasti, do kterých je nyní vstup zakázán, jsou nebo v dohledné době budou na viditelných místech označeny tabulemi. Ve vlastním zájmu by lidé na tato území neměli vstupovat. Za porušení zákazu může být udělena pokuta až 5 000 korun.


Zákaz se týká lesů v katastrálních územích Červenka, Mladeč, Řimice, Veleboř, Dalov, Nové Dvorce, Hlásnice u Šternberka, Chabičov, Řídeč, Čabová, Šternberk, Lipina u Šternberka, Lipinka, Stachov u Šternberka, Králová, Lipinka, Nová Hradečná, Paseka u Šternberka, Pískov, Benkov u Střelic v odděleních na LHC Šternberk a LHC Pomoraví.

Území se zákazem vstupu jsou ve správě Lesů České republiky a v majetku či správě společnosti Tagros. Do oblastí spravovaných Lesy České republiky je vstup zakázán do 31. října 2017, na pozemky v majetku či správě společnosti Tagros pak do 14. listopadu 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…