Domažlice: Notorické útěkáře vrací policisté přímo majitelům

27.06.2015 19:29

K 9. červnu bylo do záchytného zařízení města Domažlice umístěno 27 odchycených psů, což je ke stejnému datu loňského roku nárůst o pět případů.

Domažlice: Notorické útěkáře vrací policisté přímo majitelům
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

Roste také počet událostí, kdy strážníci odchytí psa, kterého znají jako notorického útěkáře, a telefonicky vyrozumí majitele, aby si jej na místě vyzvedl.

Je třeba si uvědomit, že volně pobíhající pes na veřejném prostranství může způsobit škodu. Může například skočit na nějaké dítě a povalit jej, pokousat osobu či jiného psa nebo vběhnout před jedoucí auto a způsobit dopravní nehodu.

Ve městě Domažlice je pohyb zvířat na veřejném prostranství regulován městskou vyhláškou č. 6 z roku 2005. Majiteli psa či jiného zvířete, který poruší povinnosti vyplývající z městské vyhlášky, mohou strážníci na místě uložit blokovou pokutu až do 1000 korun.

Každoročně je odchyceno i několik hadů

Běžnou praxí je, že strážníci napoprvé přestupek vyřeší domluvou, v případě opakovaného porušení pokuta roste až k maximální možné částce, případně je přestupek předán komisi pro projednávání přestupků.

Strážníci přitom neodchytávají jen zatoulané psy. Každoročně je odchyceno i několik hadů, včetně exotických druhů. V nedávné minulosti byla odchytávána labuť, kozel, beran a poraněná poštolka. V případě odchytu ptactva či exotických druhů hadů spolupracujeme se záchrannou stanicí živočichů v Plzni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

16:14 Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

Pečovatelská služba Kroměříž je od letošního roku součástí příspěvkové organizace města Sociální slu…