Domažlice: Nová služebna městské policie nabízí úschovnu kol, nabíjecí stanici pro elektrokola a veřejné WC

20.07.2022 19:03 | Tisková zpráva

V novém zázemí začali pracovat domažličtí strážníci. Městská policie sídlí v zrenovovaném objektu v ulici Boženy Němcové 118 (bývalá knihovna).

Domažlice: Nová služebna městské policie nabízí úschovnu kol, nabíjecí stanici pro elektrokola a veřejné WC
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

„Nová moderní služebna je vybavena technologiemi 21. století, včetně průběžně modernizovaného městského dohledového kamerového systému, který je obsluhován proškoleným personálem. 

Anketa

Komu více důvěřujete?

hlasovalo: 9633 lidí
Kromě kvalitního zázemí pro personál je vybavena také místností pro řízení krizových situací, aby krizový (povodňový) štáb města Domažlice měl veškeré dostupné informace z městského dohledového kamerového systému a informačních systémů protipovodňových hlásičů a čidel na vodních tocích, včetně obce Havlovice a mohl být ve stálém spojení s hlídkami kdekoliv v katastrálním území města. Služebna je dále vybavena místností pro preventivní aktivity s předškolními dětmi a dětmi I. stupně ZŠ," popisuje velitel městské policie Petr Kubal.

„Záměr vybudovat pro Městskou policii moderní zázemí vznikl již v souvislosti s rekonstrukcí Kulturního centra pivovar Domažlice, kam se počítalo s přestěhováním Knihovny Boženy Němcové," pronesl k přítomným při neformálním otevření nových prostor starosta města Zdeněk Novák a pokračoval: ,,Město otevřením nové strážnice zaplatilo dlouholetý dluh, který vůči městské policii mělo."

„Díky většímu prostoru, oproti třem místnostem bývalé služebny v budově radnice na náměstí Míru, došlo také v nové služebně k rozšíření služeb pro veřejnost. K dispozici je nová úschovna jízdních kol včetně nabíjecí stanice pro elektrokola. Uložení jízdních kol, včetně případného dobití baterie u elektrokola, je zdarma. Všechny náležitosti související s uložením kol v uzamykatelné úschovně bude provádět velitel směny městské policie. Úschovna jízdních kol je k dispozici 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Prostor služebny i úschovny jízdních kol je monitorován vnitřním kamerovým systémem se záznamovým zařízením, úschovna jízdních kol a elektrokol je navíc vybavena protipožárním elektronickým systémem s detektorem kouře, včetně vnitřního zabezpečovacího systému," doplnil Kubal.

Místní i návštěvníci Domažlic ocení také nové veřejné toalety, které jsou navíc opatřeny dvěma přebalovacími pulty. „Přístup k toaletám je bezbariérový, použití sociálního zařízení je zdarma. Veřejné toalety jsou v hlavní turistické sezóně (měsíce duben až září) otevřeny denně v době od 07.00 hodin do 19.00 hodin.  Mimo hlavní sezónu (měsíce říjen až březen) je otvírací doba od pondělí do pátku v době od 07.00 hodin do 19.00 hodin. V době konání Chodských slavností či jiných významných společensko-kulturních akcí pořádaných městem Domažlice, jsou veřejné toalety otevřeny 24 hodin denně," přidal podrobnosti velitel.

„Od svého založení před 30 lety sídlila Městská policie Domažlice v historické strážnici na domažlické radnici. Prostory, kde měla kancelář, místnost pro operátory kamerového dohledového systému a sociální zázemí, byly původně určeny pro dva příslušníky Inspekce veřejného pořádku za časů Městského národního výboru. Již jen při srovnání počtu zaměstnanců a úkolů zaniklé složky s dnešním vytížením strážníků je patrné, že staré prostory byly nevyhovující," připomněl místostarosta Stanislav Antoš.

„Personální stav městské policie je v současné chvíli téměř naplněn, chybí obsadit poslední volné místo strážníka. Bližší informace jsou dostupné na webových stránkách Městské policie Domažlice," uzavřel Petr Kubal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…