Domažlice: Přes sto psů stále nemá čip

30.12.2017 19:01

Domažličtí strážníci provádějí v rámci své činnosti v ulicích města namátkové kontroly, při kterých zjišťují, zda je pes zaregistrován, očipován a zda je za něj řádně uhrazen poplatek.

Domažlice: Přes sto psů stále nemá čip
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

Od začátku účinnosti vyhlášky č. 2/2017 o trvalém označování psů domažličtí strážníci zkontrolovali více než 40 psů. Většina zjištěných přestupků spočívajících v neoznačení psa či neuhrazení poplatku byla až do října řešena napomenutím a pozdějším doložením splnění daných povinností. Od října tohoto roku však strážníci řeší tyto přestupky již v příkazním řízení, kde jsou oprávněni majiteli zvířete uložit pokutu do výše 10 000 Kč.

Dle údají Finančního odboru města Domažlice je na území města dosud zaevidováno celkem 973 psů, z toho 764 psů je v souladu s uvedenou vyhláškou trvale označeno čipem. U 77 zvířat bylo správci poplatku doručeno potvrzení veterináře o neoznačení zvířete ze zdravotních důvodů, nejčastěji kvůli vysokému věku.

Z těchto údajů vyplývá, že celkem 132 zvířat stále není označeno čipem a jejich majitelé se tak dopouštějí přestupku. Přestupku se však dopouštějí rovněž majitelé psů, kteří svého psa dosud nezaregistrovali a neplatí za něj příslušný správní poplatek.

Domažličtí strážníci budou v kontrolách psů i nadále pokračovat. Vzorní pejskaři dostanou od strážníků užitečný dárek - obal na sáčky s karabinkou, díky kterému nezanedbaji ani svoji další povinnosti - úklid veřejného prostranství.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…