Domažlice: Steidlův park projde zásadní revitalizací

30.03.2022 19:53 | Tisková zpráva

Dnes začínají pracovníci Domažlických technických služeb s prořezávkami ve Steidlově parku. Jsou první předzvěstí velké revitalizace, která naváže na nedávnou proměnu sousedního Příhodova parku.

Domažlice: Steidlův park projde zásadní revitalizací
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

„Projekt revitalizace tohoto nedoceněného parku zpracoval Vladimír Ledvina, specialista na krajinné a parkové úpravy," uvedl místostarosta Stanislav Antoš. Rada města uložila komisi pro strategický rozvoj, dopravu a bezpečnost tuto studii posoudit. 

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 30. 3. 2022)

70%
27%
hlasovalo: 23469 lidí

V centrální části parku rostou hodnotné stromy - lípy srdčité. „Prostor bude více otevřen, samozřejmě při zachování stromů. Vzniknou upravené záhony pestrobarevných květin a rostlin, které budou mít relativně nižší náročnost na údržbu a pěstební činnost," dává nahlédnout do navrhovaných úprav Antoš.

V parku vzniknou dlážděné chodníky z malých kostek (hlavní průchozí cesta) i mlatové cesty (spojovací cesty).

Ve středu parku nedaleko busty Antonína Steidla by měla vzniknout šachovnice.

Zamýšlen je také dešťový záhon. Ten bude tvořen z rostlin vyžadujících vyšší míru vody, které je tam relativní dostatek, protože dešťová voda ze střechy objektu bývalé knihovny je svedena do parku. Tím bude odstraněna stávající závada, kdy se voda v případě větších deštů valila na cesty v parku. „Voda bude teď racionálně využita k důležitému zadržování vody v krajině. Nezanedbatelný bude i estetický efekt," konstaoval domažlický místostarosta.

Na severní straně parku je středověký val, kde proběhl archeologický průzkum. „U něj bude umístěna informační tabule shrnující výsledek tohoto průzkumu. Jedná se o parkánovou hradbu spojenou se středověkými dějinami města. Na valu rostou dřeviny, které moc hodnotné nejsou a proto budou nahrazeny jinou zelení," doplnil Antoš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…