Domažlice: Zastupitelé budou rozhodovat o nákupu lesních pozemků u Bořic

15.09.2022 7:34 | Tisková zpráva

Zhruba 36,5 tisíce m2 je rozloha lesních pozemků, které jsou ke koupi v katastrálním území Bořice. Radní doporučili domažlickým zastupitelům jejich nákup.

Domažlice: Zastupitelé budou rozhodovat o nákupu lesních pozemků u Bořic
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

„Pozemky jsou vedeny jako trvalý travní porost,  nabídková cena je 755 070 korun," informoval místostarosta Radek Wiesner. K nabídce se vyjářily i Domažlické městské lesy, které koupi doporučují. Zastupitelé se na své posledním zasedání před komunálními volbami sejdou ve středu 21. září.

Město zřídilo na počátku roku 2021 peněžní Fond pro obnovu lesa. Vložilo do něj peníze, které získalo jako náhradu za pokácené stromy na městských pozemcích kvůli připravované stavbě obchvatu Babylonu. Šlo o necelých pět milionů korun. Domažlice z fondu již zaplatily například za lesní pozemky u Spáňova nebo Postřekova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…