Domažlická radnice je bezbariérová, nový výtah je již v provozu

07.01.2016 14:56

Od tohoto týdne je v budově Městského úřadu v Domažlicích (radnice) na Náměstí Míru 1 zprovozněn výtah. Bezbariérový vstup do budovy Městského úřadu je vchodem Městského kulturního střediska.

Domažlická radnice je bezbariérová, nový výtah je již v provozu
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

Výtah v budově radnice má sedm stanic a propojuje prostory úřadu a Městského kulturního střediska. Městu se na něj podařilo získat dotaci z ministerstva pro místní rozvoj. Celkové náklady činily zhruba 4,5 milionu korun.

Stavbu bohužel provázely potíže se stavební firmou MSV Liberec s.r.o., která zakázku dokončila s tříměsíčním zpožděním. Dle smluvních podmínek tak byla firmě ze strany města Domažlice vyměřena sankce ve výši 817 069,83 Kč. Na prosincovém zasedání zastupitelstva firma žádala o snížení této částky, ovšem vedení města této žádosti nevyhovělo.

Druhý výtah obsluhuje tři podlaží v rámci kina Čakan a Městského kulturního střediska. Náklady na něj činily více než 2 miliony korun. I na něj se městu podařilo získat dotaci, tentokrát z ministerstva kultury.

V rámci žádosti podané na Úřad vlády ČR - Program mobility, se dále podařilo získat dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury na realizaci projektu: "Bezbariérové úpravy trasy, Branská ulice - nádraží ČD v Domažlicích, 1. etapa". Tyto práce budou realizovány v letošním roce.

Z historie domažlické radnice: Původní historická budova radnice byla postavena v renesanční podobě poznamenané pozdním barokem uprostřed domažlického náměstí přímo proti kostelu. Po přestavbách v důsledku ničivých požárů se dochovala do r. 1891. Poté byla zbořena, aby uvolnila místo dnešní novorenesanční budově s věžičkou, dostavěné roku 1893.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Město čeká stavebně i dopravně náročné období

7:37 Litoměřice: Město čeká stavebně i dopravně náročné období

Otevřené výkopy, dopravní uzavírky i dočasně neprůjezdná Mrázova ulice bez možnosti napojení na most…