Domov pro seniory U Kostelíčka Pardubice získal ocenění

17.04.2016 20:04

Domov pro seniory U Kostelíčka Pardubice, který zřizuje statutární město Pardubice, se může od dubna pyšnit certifikátem Vážka, který je ocenění kvalitní péče o seniory s onemocněním demencí či Alzheimerovou chorobou.

Domov pro seniory U Kostelíčka Pardubice získal ocenění
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Toto ocenění, které uděluje Česká alzheimerovská společnost, o.p.s, získala naše příspěvková organizace města Sociální služby města Pardubic poprvé a velmi si ho vážíme. Certifikát je jasnou garancí kvality poskytovaných služeb našim klientům. Certifikát je udělován na základě výsledků podrobného auditu, který posuzoval nejenom kvalitu péče, spolupráci s rodinou klientem, zvládání problémového chování, bezpečnost, kvalitu výživy a hydrataci, ale rovněž kvalitu vybavení zařízení, orientační systém či kvalitu zázemí. Musím poděkovat vedení organizace i všem zaměstnancům domova za jejich každodenní velmi náročnou práci,“ řekl náměstek primátora zodpovědný za sociální politiku a zdravotnictví Jakub Rychtecký.

Sociální služby města Pardubic došly analýzou kvality poskytovaných služeb v Domově pro seniory U Kostelíčka Pardubice k závěru, že chtějí dále zvyšovat odbornost poskytovaných služeb pro klienty s demencí a zároveň, že se více otevřou široké veřejnosti. „K naplnění obou těchto cílů jsme se následně v roce 2015 rozhodli projít náročným certifikačním procesem a  získat  certifikaci Vážka. Certifikát platí na dobu 24 měsíců, nechceme ve zvyšování kvality služeb ustrnout, dalším krokem v tomto roce  bude otevření nového kontaktního místa České alzheimerovské společnosti přímo u nás v Domově

pro seniory U Kostelíčka,“ sdělil další plány ředitel Sociálních služeb města Pardubic Petr Krejčí, který ocenil práci vedoucího zařízení i zaměstnancům. „ Poděkování konkrétně patří vedoucímu zařízení panu Holečkovi, celému realizačnímu týmu a především všem zaměstnancům domova, kteří se denně snaží o to, aby naši uživatelé strávili poslední roky života důstojně, kvalitně a spokojeně,“ doplnil ředitel Krejčí.

Město Pardubice se letos navíc po několika letech rozhodlo navýšit finanční provozní příspěvek. „Věřím, že navýšení příspěvku umožní další zkvalitnění péče v našich domovech pro seniory, denním stacionáři a pečovatelské službě. Reagovali jsme také na zákonem stanovené navyšování platů. Zaměstnanci v přímé péči si za jejich náročnou práci alespoň toto drobné přilepšení jednoznačně zaslouží, práce sociálních pracovníků obecně je dlouhodobě podhodnocená,“ uzavřel náměstek Jakub Rychtecký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

11:33 Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

Světový den jízdního kola se blíží a s ním i speciální akce v jihlavské zoo. Kdo v pondělí 3. června…