Dušičky otevřou hradecké hřbitovy až do večera

27.10.2018 9:35

Druhý listopadový den je tradičně vyhrazen památce zesnulých, tedy Dušičkám. Městské hřbitovy jsou již od tohoto týdne otevřeny déle, častěji se pro zájemce otevře i kancelář na kuklenském hřbitově.

Dušičky otevřou hradecké hřbitovy až do večera
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Největší nápor na hřbitovech se očekává o víkendu před svátkem, tedy 27. a 28. října. Technické služby, které se o městské hřbitovy starají, však prodloužily jejich otvírací dobu už od pondělí 22. října. „Všechny naše hřbitovy budou mít prodlouženou otevírací dobu až do?4. listopadu, a to od 7 do 20 hodin,”?uvedla vedoucí správy městských pohřebišť Technických služeb Hradec Králové Naďa Štěrbová.  Dodala, že více možností bude mít veřejnost i při zařizování věcí v kanceláři na hřbitově v Kuklenách, která bude na přelomu října a listopadu otevřená mnohem častěji než obvykle. V?pondělí 29. října a ve středu 31. října sem může veřejnost přijít jako normálně od 8 do 12 a od 13 do 16.30 hodin, mimořádně bude kancelář přístupná ve čtvrtek 1. a v pátek 2. listopadu, a to ve stejných časech.

Na malšovickém lesním hřbitově, kde zatím chybí zázemí pro veřejnost, už od 20. října stojí mobilní záchody, které zde vydrží až do 4. listopadu. „Do doby, než bude u vstupu na hřbitov postaven objekt se zázemím pro veřejnost a řidiče MHD, zde není jiná možnost, než používat mobilní WC,“ vysvětlil náměstek ředitele technických služeb Daniel Jeřábek.

Dopravní podnik posílí v dušičkovém čase dopravu do oblastí s největšími hřbitovy. Výrazně posílena bude 27. a 28. října a poté 2., 3. a 4. listopadu doprava na malšovický lesní hřbitov. Všechny spoje linky číslo 9 s odjezdem z terminálu od 8 do 16 hodin budou jezdit až na konečnou zastávku Lesní hřbitov, přičemž dopravu obstarají velkokapacitní kloubové autobusy. Kloubové vozy dopravní podnik nasadí v nejfrekventovanějších dnech také na linku číslo 3 do Kuklen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…