Dvě stovky dětí se v Bohumíně chystají do první třídy, premiérově plní úkol už o prázdninách

10.08.2018 10:49

Originálním dárkem potěšilo město všechny děti, které se v Bohumíně chystají v září poprvé do školy. Dostaly knížku s regionálními omalovánkami. Ta je má nejen zabavit, ale především je přimět během prázdnin výletovat s rodiči po okolí a poznávat okolní obce a města. Mezi ilustrovanými zajímavostmi Karvinska a Havířovska nechybí ani největší atrakce Bohumína.

Dvě stovky dětí se v Bohumíně chystají do první třídy, premiérově plní úkol už o prázdninách
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

„Stejně jako řada dalších města a obcí kraje jsme se zapojili do zajímavého projektu, který má za cíl propagovat nejzajímavější místa, památky, sportovní a kulturní areály a přírodní atrakce v regionu. Ilustrátoři podle návrhů jednotlivých radnic vytvořili kresby pro děti a zpracovali je do originální omalovánky,“ říká místostarosta Bohumína Igor Bruzl. Město Bohumín obdarovalo publikací všechny děti, které se po prázdninách chystají poprvé do školy. Těch je letos 200.

„Dostaly tak svůj první školní úkol ještě před tím, než usednou do lavic. Mají omalovánky vybarvit a přimět rodiče, aby se s nimi vydali na výlet do míst, která jsou v knížce ztvárněna. Paní učitelky si na začátku školního roku vybarvené omalovánky prohlédnou a budou si s prvňáčky povídat o tom, která města či obce navštívili a co se jim v nich nejvíce líbilo,“ líčí vedoucí odboru školství bohumínské radnice Pavla Skokanová.

Bohumín se v omalovánce prezentuje na dvoustraně, která láká do nejatraktivnějších míst ve městě. Nechybí tu unikátní sportovní a volnočasový areál s Penzionem ve věži, Mauglího stezkou a Mauglího rančem či meandry Odry s nově vzniklou rozhlednou. „Doufáme, že naše vyobrazení Bohumína osloví děti z okolí, které prostřednictvím svých města a obcí omalovánku také dostaly, a přijedou se k nám s rodinou podívat,“ dodává Skokanová.

Město za zpracování návrhu a výrobu omalovánek pro všechny prvňáčky zaplatilo 13 tisíc korun. Omalovánka je prvním, nikoliv však posledním dárkem, který budoucí prvňáčci dostali. Hned poté, co se posadí 3. září do lavic, dostanou od zástupců města psací potřeby a modré tričko s bílým nápisem Bohumínský školáček. Město na dárkové předměty pro všechny nově příchozí děti vynaloží zhruba 20 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…