Dvůr Králové nad Labem: Azylový Dům Žofie pomáhá lidem bez domova už devět let

11.07.2020 9:49

Sociální služba azylový Dům Žofie pomáhá lidem bez domova najít cestu zpět do běžného života od 1. dubna roku 2011. Za tu dobu využilo sociální službu 240 lidí v těžké životní situaci spojené se ztrátou bydlení.

Dvůr Králové nad Labem: Azylový Dům Žofie pomáhá lidem bez domova už devět let
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Ve více než 60 procentech se klientům této sociální služby podařilo s pomocí odborníků vrátit se zpět do běžného života a začít znovu. Azylový dům v Bezručově ulici ve Dvoře Králové nad Labem je pobytová služba s jedenácti lůžky, určená dospělým ženám a mužům bez domova ze Dvora Králové nad Labem a spádových obcí, kteří chtějí a mohou změnit svou sociální situaci. Na řešení své těžké životní situace mají klienti přibližně jeden rok.

Z celkového počtu klientů v roce 2019 bylo 14 procent starobních důchodců a 29 procent osob s různým zdravotním handicapem. Čísla ukazují na zásadní problém bezdomovectví, a tím je chudoba některých seniorů a lidí s handicapem a omezené možnosti vyřešit svou situaci vlastními silami. Pracovníci sociální služby nejenom v těchto případech velmi úzce spolupracují s klienty samotnými, ale i s dalšími subjekty (sociální terénní pracovnice městského úřadu, pracovnice Úřadu práce, návazné sociální služby, lékaři) a pokud to dovolí situace, tak i s rodinnými příslušníky za účelem nalezení východiska v jejich těžkých životních situací.

Provoz Domu Žofie je podpořen pro období od 1. 1. 2020 do 30. 6. 2022 z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost v rámci projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji VI č. CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0015003, a to celkovou částkou 1 059 105 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…