Dvůr Králové nad Labem: Blíží se výstavba cyklostezky v úseku Stanovice – Žireč a rekonstrukce Zborovské ulice

03.03.2023 7:34 | Tisková zpráva

V nejbližších dnech odstartují dvě z investičních akcí, které město Dvůr Králové nad Labem na letošní rok připravilo. Jedná se o zahájení výstavby cyklostezky v úseku Stanovice – Žireč a o rekonstrukci Zborovské ulice.

Dvůr Králové nad Labem: Blíží se výstavba cyklostezky v úseku Stanovice – Žireč a rekonstrukce Zborovské ulice
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

Nová cyklostezka v úseku Stanovice – Žireč bude dlouhá více než 1 800 metrů a je navržena jako sdružená stezka pro pěší a cyklisty o šířce 3 metry s přemostěním řeky Labe cyklistickou lávkou nedaleko Domova sv. Josefa. Trasa cyklostezky je složena ze tří úseků. Kromě pětadvacetimetrové lávky přes Labe bude třeba v trase cyklostezky vybudovat také tři propustky. 

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31661 lidí

„Stavební práce potrvají do roku 2024, do doby realizace se totiž promítne i nezbytná zimní technologická přestávka,“ říká místostarosta Jan Helbich.

Stavbu provede společnost M – Silnice, která uspěla ve veřejné zakázce, a město Dvůr Králové nad Labem přijde na 26,9 mil. Kč včetně DPH. Na financování akce však město získalo od Královéhradeckého kraje dotaci na 4 mil. Kč. „Zároveň rada města schválila podání žádosti o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu, díky níž můžeme na stavbu cyklostezky získat částku až 17 mil. Kč,“ dodává místostarosta Jan Helbich.

Situační výkres cyklostezka Stanovice - Žireč

Situační výkres cyklostezka Stanovice - Žireč

Zborovská ulice

Práce ve Zborovské ulici navážou na obnovu vodovodu a kanalizace, která proběhla před dvěma lety.

Nyní dojde k rekonstrukci komunikace, chodníků, veřejného osvětlení, vybudování metropolitní sítě a k obnově zeleně. Stavební práce, za něž město Dvůr Králové nad Labem zaplatí 20,8 mil. Kč včetně DPH, bude realizovat společnost M – Silnice, která vyhrála veřejnou zakázku.

Rekonstrukce ulice bude probíhat po etapách a během stavby dojde k uzavírce jednotlivých částí ulice a stanovení objízdných tras.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…