Dvůr Králové nad Labem: Klicperova ulice dostane nové veřejné osvětlení, dojde i k rozvoji metropolitní sítě

19.09.2022 18:55 | Tisková zpráva

Obyvatelé Klicperovy ulice ve Dvoře Králové nad Labem se mohou těšit na nové veřejné osvětlení.

Dvůr Králové nad Labem: Klicperova ulice dostane nové veřejné osvětlení, dojde i k rozvoji metropolitní sítě
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Zemní práce, které začnou ve druhé polovině září, provedou pracovníci královédvorské společnosti REKOM – Petr Šeba, která zároveň zřídí základy pro sloupy veřejného osvětlení. Následovat budou elektromontážní práce (položení kabelového vedení a dodávka i montáž samotných lamp), jež zajistí královédvorská společnost HMS-elektro. 

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

Za nové veřejné osvětlení v Klicperově ulici město Dvůr Králové nad Labem zaplatí v součtu necelých 2,4 mil. Kč včetně DPH, hotovo by mělo být v říjnu letošního roku.

Současně se zemními pracemi na nové veřejné osvětlení dojde k uložení dalšího úseku metropolitní sítě, který naváže na stávající trasu, jež končí na křižovatce v Klicperově ulici „u pekárny“. Realizací zbylé části Klicperovy ulice dojde k propojení sítě ke stávajícím úsekům v ulicích Spojených národů a Vorlešská.

V současné době je k metropolitní síti, jejímž cílem je datové propojení organizací města a zájmových budov, připojeno cca padesát objektů, které již výhod metropolitní sítě využívají. Zároveň probíhá rozvoj optické metropolitní sítě v Žirči, kde mimo jiné budou napojeny budovy ZŠ a MŠ Žireč, nová čistírna odpadních vod nebo Domov sv. Josefa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…